Razpisne priložnosti (marec 2019)

Foto: Nada Žgank@Galerija Alkatraz
Foto: Nada Žgank@Galerija Alkatraz

V Kulturosferi vsak mesec zberemo zanimive razpisne priložnosti doma in v tujini, da olajšamo diverzifikacijo sredstev samozaposlenih in nevladnih organizacij v kulturi.

Tokrat so v fokusu predvsem razpisi za podporne dejavnosti in razvoj.

Domači razpisi
Do 15. marca se lahko prijavite na razpis Ministrstva za kulturo za sofinanciranje zaposlitev v nevladnem in javnem sektorju v kulturi v višini 12.000 evrov na osebo. Sofinancirali bodo tudi usposabljanja brezposlenih v kulturi. Več informacij.
Do 31. marca se lahko prijavite na javno vabilo ŠKUC-a, v katerem iščejo ustvarjalke in ustvarjalce za programe Muzika na Sterem trgu, Teater v Galeriji in kulturno-umetnostno vzgojo. Več informacij.
Do 15. aprila se lahko prijavite na razpis Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2019. Več informacij.
Tuji razpisi
Do 31. marca je odprt poziv za prijavo na denarne nagrade New Technological Art Award, ki spodbuja povezovanje inovativnih tehnologij in umetnosti. Več informacij.
Za vse tiste, ki vas zanimajo doktorati s področja kulture in zunanje politike so do 31. marca na voljo denarne nagrade. Več informacij.
Goethe-Institut razpisuje sredstva za mednarodne koprodukcije v umetnosti. Rok za prijave je 15. april. Več informacij.
Deli