Razpisne priložnosti (februar 2019)

V novi rubriki našega mesečnega glasila Kulturosfera Razpisne priložnosti vam prinašamo nekaj zanimivih domačih in tujih razpisov in pozivov za samozaposlene in nevladne organizacije v kulturi.

Tokrat posredujemo razpise za ustvarjalce in ustvarjalke na področju filma, kulture, stripa, vizualne umetnosti in intermedije.

Domači razpisi

JSKD ponovno razpisuje sredstva za zaposlovanje in izobraževanje mladih v kulturi. Prijavni roki za zaposlovanje so 15. februar, 15. april, 15. junij in 15. september. Za njihovo vključevanje v izobraževalne module so prijavni roki 15. februarja, 15. junija in 15. oktobra. Več informacij.

RTV Slovenija do 21. februarja neodvisne producente vabi k prijavi na razpis za odkup dokumentarnih del. Več informacij.
 

Do 28. februarja je odprt razpis RTV Slovenija za izdelavo filmov neodvisnih producentov za javno kinematografsko prikazovanje. Več informacij.

Poziv striparkam in striparjem. Stripburger do 10. marca pričakuje vaše predloge stripov za objavo v reviji. Več informacij.

Do 11. marca se lahko neodvisni avdio-vizualni producenti prijavite na razpis RTV Slovenija za odkup avdio-vizualnih del. Več informacij.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. razpisuje nagrado osrednjo slovensko nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike. Za nagrado skupine OHO 2019 pridejo v poštev umetniki pod 40. letom starosti. Prijave zbirajo do 13. marca. Več informacij.

Tuji razpisi

Priložnost za plačano rezidenco Art link za vizualne umetnice oziroma umetnike na Irskem. Prijave sprejemajo do 14. februarja. Več informacij.

Do 17. februarja je odprt poziv za plačano kombinirano rezidenco intermedijskih ustvarjalcev v Argentini in Avstriji v okviru European ARTificial Intelligence Lab. Več informacij.

Do 25. februarja so odprte prijave za rezidence na Tajskem, Kitajski in Japonski. Vabijo predvsem sodobne umentike, ki se ukvarjajo z umetnostjo v javnem prostoru. Več informacij.

Do 28. februarja se lahko NVO v kulturi prijavijo na razpis za pilotne projekte medijskega opismenjevanja. Več informacij.

Deli