Razpisne priložnosti januar 2019

Foto@Aksioma
Foto@Aksioma

Z januarsko grafično osvežitvijo Kulturosfere prenavljamo tudi dve izmed naših najbolj branih rubrik Evro na evro in Razpisi v kulturi.

Razpisne priložnosti za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi od doma in iz tujine vam bomo še vedno posredovali vsak mesec. Razlika je le, da jih zaradi lažje preglednosti združujemo v enoten prispevek z naslovom Razpisne priložnosti. Srečno pri prijavah!

                                           Domači razpisi

Do 14. januarja se lahko prijavite na enoletni projektni razpis Ministrstvo za kulturo na področju glasbenih umetnosti. Več informacij.

Še do 14. januarja je odprt razpis Ministrstvo za kulturo za izbor kulturnih projektov za razširjanje programskih vsebin, namenjenih senzorno oviranim v njim prilagojenih tehnikah. Več informacij.

Do 15. januarja se lahko nevladne organizacije v kulturi prijavite na razpis Ministrstva za kulturo za sofinanciranje programov na področju kulture dediščine, arhivov in knjižnic. Več informacij.

Priložnost za vse, ki se ukvarjate z arhitekturo. Do 16. januarja so odprte prijave za člane mednarodne Future Architecture platforme, ki jo koordinira MAO Slovenia. Subvencija znaša 16.000 evrov. Več informacij.

Do 21. januarja se lahko NVO in samozaposleni prijavite na enoletni projektni razpis Ministrstva za kulturo za vizualne umetnosti. Sredstva podeljujejo v treh kategorijah: delovne štipendije, razstavni in festivalski projekti ter odprti ateljeji. Več informacij.

Po večletnih prizadevanjih za razvoj intermedijske umetnosti je objavljen nov razpis za izbor operacij Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture, ki bo odprt do 22. februarja. Več informacij.

                                           Tuji razpisi

Vizualni umetniki in umetnice se lahko prijavite na štirimesečno plačano rezidenco na Danskem. Rok prijave je 10. januar. Več informacij.

Priložnost za kuratorje na področju vizualne umetnosti. Do 10. januarja se lahko prijavite za rezidenco v Barceloni. Več informacij.

Priložnost za intermedijce in uprizoritvenike. Do 10. januarja se lahko prijavite na delavnice v okviru Open Access Project, ki bo potekala marca v Franciji. Na podlagi rezultatov bodo izbrali sodelavce za celoten evropski projekt. Več informacij.

Plesalci in koreografi se lahko do 15. januarja prijavite na plačano rezidenco v Belgiji. Več informacij.

Do 24. januarja se lahko vizualne umetnice in umetniki prijavite na štiritedensko rezidenco v Braziliji. Več informacij.

Mladi uprizoritveniki se lahko do 31. januarja prijavite na festival v Litvi, ki bo potekal aprila 2019. Več informacij.

RESHAPE Project išče kulturne delavke in delavce ter umetnice in umetnike, ki eksperimentirajo s produkcijskimi modeli. Roki za prijave so 31. januar in 15. februar. Več informacij.

Priložnost za oblikovalce, arhitekte ter umetnike s sodobnim pristopom k tradicionalni temi – do 15. februarja je v Franciji odprt razpis The Cabin Odyssey za inovativno oblikovanje koč na prostem. Več informacij.

Bi radi sodelovali s korejskimi umetnicami in umetniki? Tamkajšnje ministrstvo za kulturo ponuja finančne spodbude za njihove predstavitve v tujini. Rok prijave je 27. februar. Več informacij.

Deli