Razpisi v kulturi (avgust 2018)

Foto@Photon
Foto@Photon

Tudi poleti se odpirajo nove priložnosti za financiranje, v Kulturosferini rubriki Razpisi v kulturi pa vam posredujemo nekatere najbolj zanimive domače razpisne priložnosti.

Tokrat se odpirajo priložnosti za izobraževanja, nagrade ter partnerstva na področju kreativnih industrij.

Člani Asociacije P.A.R.A.S.I.T.E. razpisujejo nagrado za knjigo umetnic in umetnikov. Prijave so možne za izdaje v letih 2017 in 2018 v Sloveniji. Prijave lahko oddate do 29. novembra. Več informacij.

Društvo za sodobno umetnost X-OP išče novo sodelavko/sodelavca za administrativno podporo prijavam na razpise. Prednost imajo samozaposleni, prijave zbirajo do 25. avgusta. Več informacij.

Center za kreativnost je objavil javno povabilo zainteresiranim partnerjem za vzpostavitev platforme centra, ki je namenjen razvoju kulturnega in kreativnega sektorja. Potencialnim partnerjem ponujajo razvoj KKS ekosistema, povezovanje programov, strateško sodelovanje pri oblikovanju lokalnih in nacionalnih politik ter koprodukcijo izobraževalnih in promocijskih aktivnosti ter podporo pri komunikaciji in promociji. Prijavijo se lahko tudi NVO v kulturi, povabilo je odprto do konca leta. Več informacij.

Posameznice in posamezniki z izkušnjami pri delu v kulturnem in kreativnem sektorju se lahko do 1. oktobra prijavite na javno povabilo Center za kreativnost, ki pripravlja bazo potencialnih mentoric in mentorjev za pomoč pri zagonu in razvoju poslovne ideje, podjetja ali projekta na področjih razvoja, rasti in internacionalizacije idej na področju kulturnih in kreativnih industrij. Več informacij.

Do 31. avgusta se lahko mladi do 29. leta prijavite na razpis Ministrstva za kulturo za usposabljanje ali izobraževanje v tujini, ki traja od 3 do 12 mesecev v časovnem obdobju med 1. julijem 2018 in 31. oktobrom 2019. Več informacij.

Deli