Evro na evro (avgust 2018)

V Kulturosferi nadaljujemo z zbiranjem mednarodnih razpisnih priložnosti za samostojne ustvarjalce in nevladne organizacije v kulturi, ki vam jih posredujemo enkrat mesečno.

Tokrat objavljamo priložnost za rezidenco v Hamburgu, aktualen je tudi razpis za nagrado EESO, poleg tega pa se lahko avtorji s področja ilustracije prijavijo na natečaj Little Hakka.

Priložnost za plačano osemmesečno rezidenco v Hamburgu K3 za mlade še uveljavljoče se koreografe sodobnega plesa. Rok za prijavo je 13. avgust. Več informacij.

Do 7. septembra so odprte prijave na razpis za nagrado EESO za civilno družbo, ki vključuje tudi vprašanje dostopa do kulturne dediščine. Prijavijo se lahko NVO in posamezniki, med največ petimi nagrajenci pa bo razdeljenih 50.000 evrov. Več informacij.

Ilustratorke in ilustratorji, pozor. Do 31. avgusta se lahko prijavite na natečaj Little Hakka. Dobrodošli so tako založniki kot skupine in posamezniki, ki se ukvarjajo s slikanicami. Več informacij.

Do 19. avgusta se lahko prijavite na razpis MeetFactory za razstavljanje v Kostka Gallery. Vabijo mednarodne umetnice in umetnike, ki delujejo na področju arhitekture, dizajna in sorodnih disciplinah. Poleg kritja stroškov poti in razstave nudijo tudi trimesečni rezidenčni program. Več informacij.
Deli