Mednarodna podpora neodvisni kulturi

Nevladne organizacije v kulturi so eni izmed najbolj mednarodno prepletenih in uveljavljenih akterjev v kulturi, zato ni presenetljivo, da ob sistematičnem napadu na neodvisno kulturo dežujejo pisma podpore nevladnim ustvarjalcem v Sloveniji iz vseh koncev sveta.

Kolegice in kolegi iz tujine nas podpirajo v boju proti stagnaciji sredstev za neodvisno kulturo, problematičnim razpisnim mehanizmom (od programskega do projektnega), pomanjkanju razvojne politike za nevladni sektor in rokohitrskim spremembam krovne zakonodaje s spornimi predlogi (predvsem Nacionalnega programa za kulturo in novele ZUJIK-a). V nadaljevanju lahko preberete pisma podpore iz tujine, ki jih sproti objavljamo na naši spletni strani.

Če želite svojim partnerjem v mednarodnem prostoru poslati prošnjo, da podprejo ustvarjalke in ustvarjalce na neodvisni sceni v Sloveniji, jim lahko posredujete ta vzorec in spremno pismo, ki ga lahko (tudi v spremenjeni obliki) pošljejo neposredno na ministrstvo za kulturo (gp.mk@gov.si) ter info(@)asociacija.si. Na koncu bomo pisma zbrali in jih predali članom odbora za kulturo v Državnem zboru ter ministrstvu za kulturo.

Do sedaj so pisma podpore poslale naslednje organizacije in posamezniki.

Organizacije:

Posamezniki:

Deli