Zaključen cikel usposabljanj na lokalnem nivoju

Asociacija je zaključila drugi cikel srečanj z nevladnimi organizacijami v kulturi na regijskem nivoju. Na načrtovanih srečanjih po celi Sloveniji smo usposabljali NVO za opolnomočeno zagovorništvo v polju kulturne politike na lokalnem nivoju.

Srečanja smo izvedli v sodelovanju z regionalnimi stičišči nevladnih organizacij.

Srečanja NVO v kulturi  so bila namenjena informiranju in usposabljanju za opolnomočeno vključevanje in vodenje zagovorniških procesov na področju lokalnih kulturnih politik ter spodbujanju čezsektorskih in medpodročnih partnerstev pri naslavljanju sodobnih izzivov.

Na usposabljanjih so udeleženke in udeleženci naredili sistematičen pregled  kulturne politike na vseh ravneh; lokalni, nacionalni in evropski. spoznali primere dobrih praks na področju načrtovanja in sprejemanja lokalnih kulturnih programov in izvajanja lokalnih kulturnih politik ter začeli načrtovati naslednje skupne korake za zagovorništvo NVO v kulturi v njihovih občinah.

V drugem ciklu usposabljanj je strokovna ekipa Asociacije obiskala regijska stičišča savinjske, podravske in pomurske regije, Koroške in jugovzhodne Slovenije. Z zagovorništvom na lokalni ravni bomo v sodelovanju z regijskimi stičišči in lokalni nevladnimi organizacijami nadaljevali tudi v bodoče.

20171026_18190820171026_18200820171026_181956