Delavnica o pritožbenem postopku na razpisih

Ker večina nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev v kulturi v teh dneh izpolnjuje prijave na javne razpise ali čaka njihove rezultate, Asociacija ponovno organizira delavnico o pritožbenem postopku na javnih razpisih.

Številni NVO in samostojni ustvarjalci se na neki točki svojega delovanja namreč srečajo s situacijo, ko na razpisu niso uspešni. Pri tem se hitro znajdemo v dilemi, ali je smiselno vlagati pritožbo ali celo tožbo, in kako se tega lotiti.

Delavnica boodgovorila prav na to vprašanje, tako da bo na njej celostno predstavljen pritožbeni postopek na javni razpisih s področja kulture.

Ključni namen delavnice je udeležencem približati pravne vidike pritožbe in jim predvsem podati znanje o tem, kdaj so pritožbe ali tožbe smiselne, in na kaj pri tem paziti.

TERMIN: torek, 24. oktober 2017, 11:00 – 14:00
TRAJANJE: 3 ure
KRAJ: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana – sejna soba v 6. nadstropju
ROK PRIJAVE: do petka, 20. oktobra do 10. ure oziroma do zapolnitve prostih mest na info@asociacija.si (število udeležencev je omejeno!)
KOTIZACIJA: brezplačno za člane Asociacije
Delavnica je namenjena vsem, ki sodelujejo, ali nameravajo sodelovati na javnih razpisih s področja kulture.

PROGRAM:
Pregled postopka javnega razpisa s področja kulture s poudarkom na pritožbenem postopku.
Na kaj paziti že pred izdajo sklepa o (ne)financiranju?
Izpodbijanje odločitve financerja na sodišču – kdaj in kako?
Priprava terena za pritožbo in tožbo.
Obvezni elementi pritožbe in tožbe.
Stroški povezani s pritožbo in tožbo.
Posledica vložene pritožbe in tožbe.
Novejši primeri sodne praske na področju javnih razpisov.
Vprašanja in odgovori.

POMEMBNO: V primeru, da želite o okviru delavnice prejeti konkretne odzive na vašo situacijo (aktualno, preteklo), nam jih morate na največ 1 A4 strani posredovati skupaj s prijavo na delavnico.

PREDAVATELJ: Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, se že več kot deset let ukvarja s pravnim svetovanjem nevladnim organizacijam, zanje pripravlja pritožbe, tožbe in druge pravne akte ter izvaja predavanja in delavnice. Sodeloval je tudi pri pripravi mnogih predlogov predpisov, novel predpisov in zakonskih iniciativah v korist nevladnih organizacij.

Deli