Poletna šola kulturnega menedžmenta

Foto: Jože Suhadolnik@Galerija Kapelica

Od 3. do 7. julija bo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekala tretja Poletna šola kulturnega menedžmenta (PŠKM). Asociacija pri projektu sodeluje že drugo leto zapored, tokrat tudi kot uradni partner poletne šole.

Poletna šola je nastala decembra 2014 na podlagi pobud in sklepov okrogle mize Sveta za umetnost »Umetnost in kultura kot ekonomski razvojni most povezovanja znotraj Univerze v Ljubljani.«

Gre za univerzitetni projekt v okviru Sveta za umetnost, ki ga skupaj organizirajo štiri fakultete Univerze v Ljubljani: Ekonomska fakulteta (EF), Akademija za glasbo, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) in Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). Letos se časovno povezuje s tretjo mednarodno poletno šolo stare glasbe.

Šola kulturnega menedžmenta bo potekala pet dni v prostorih Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu. Obeta se zelo pester in zanimiv program. Poudarek bo na mednarodnih temah (EU), tujih izkušnjah kulturnega menedžmenta, zamejski kulturi (Trst) in Plečnikovem letu.

V Stari elektrarni bo potekala tudi okrogla miza o prekarnosti v kulturi, ki se dandanes pojavlja na vsakem koraku. Govora bo o evropskih možnostih in domačih perspektivah.

Na poletni šoli bodo predvidoma sodelovali tudi tuji predavatelji v okviru sodelovanja med univerzami in evropskimi institucijami. Program PŠKM v letu 2017 glede na lansko leto prinaša nove vsebine in poglede na izzive kulturnega menedžmenta.

Deli