Asociacija v dveh od treh skupin MK za trajni dialog s stebri kulture

Foto: arhiv SCCA

Po več kot dveh letih premora so na Ministrstvu za kulturo vnovič ustanovili delovne skupine za trajni dialog s ključnimi deležniki na področju kulture. S sklepi o imenovanju so bili tako vnovič imenovani predstavniki skupin za trajni dialog z javnimi zavodi, nevladnimi organizacijami ter samozaposlenimi in drugimi delavci v kulturi.

Za slednji smo v skladu s poslanstvom vsebinske mreže NVO na polju kulture, v katere delokrog spada tudi zagovarjanje pravic ustvarjalcev in ustvarjalk ter delavk in delavcev v kulturi, v društvu Asociacija predlagali svoje kandidate in kandidatke. V skupini za trajni dialog z nevladnimi organizacijami na področju kulture bo na predlog društva delovala Inga Remeta, predsednica društva, v skupino za trajni dialog s samozaposlenimi in drugimi delavci v kulturi pa je bila imenovana Polona Torkar, strokovna vodja ter podpredsednica upravnega odbora Asociacije.

Celotna sestava delovnih skupin, med katerimi sta dve že pričeli z delom, skupina za NVO pa se bo sestala do konca meseca januarja, je sledeča:

Delovna skupina za trajni dialog s samozaposlenimi in drugimi delavci v kulturi

• Tanja Petrič
  • Polona Torkar
  • Urša Menart
  • Ištvan Išt Huzjan
  • Marija Mojca Pungerčar
  • Monika Weiss
  • Blaž Babnik Romaniuk
  • Jadranka Plut
  • Kim Komljanec

Delovna skupina za trajni dialog z nevladnimi organizacijami

• Inga Remeta
  • Ines Kežman
  • Borut Pelko
  • dr. Tomaž Simetinger
  • Uroš Veber
  • Petra Hazabent
  • Mija Aleš
  • dr. Sonja Kralj
  • Mihael Kelemina

Delovna skupina za trajni dialog z javnimi zavodi v kulturi

• Jure Novak
  • Borut Batagelj
  • Natalija Polenec
  • Vesna Horžen
  • Blaž Peršin
  • Goran Milovanović
  • Pavla Jarc
  • Mojca Jan Zoran
  • Peter Baroš

Skupine Ministrtva za kulturo se bodo sestajale vsaj šestkrat letno ter najmanj dvakrat letno na skupnih sejah za odpiranja dialoga za razvoj celotnega kulturnega sektorja.

O delu Asociacije in dialoških skupin vam bomo redno poročali, predloge za točke razprave v okviru dialoških skupin pa sprejemamo na splošni mail društva info@asociacija.si oz. na naslov vodje strokovne pisarne polona.torkar@asociacija.si.