Razpisne priložnosti (november 2021)

November je tradicionalno bogat razpisni mesec. V Kulturosferi vsak mesec izberemo nekaj zanimivi razpisnih priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije v kulturi.

Tokrat lahko med domačimi razpisi prebrskate med projektnimi in rezidenčnimi priložnostmi predvsem na lokalni ravni. Iz tujine izpostavljamo zanimive priložnosti za rezidenčna bivanja.

Domači razpisi
MGLC Švicarija do 20. novembra vabi na prijavo na razpis za bivalno rezidenco. Iščejo umetnice_ke do 35. leta starosti s področja vizualnih umetnosti. Izbrani prijavitelj bo v rezidenci lahko bival dve leti. Več informacij.

Do 22. novembra je odprt razpis JSKD za pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti. Z njim se poskuša mladim do 29. leta zagotoviti čim hitrejšo zaposlitev na področju kulturnih dejavnosti. Več informacij.

Revija Outsider v sodelovanju s Centrom za kreativnost poziva k sodelovanju na natečaju Urana skulptura. Rok prijave je do 30. novembra, predmet natečaja pa minimalna začasna urbana skulptura iz zbite zemlje, katere namen je promocija zemlje kot gradbenega materiala. Več informacij.

Do 15. decembra se lahko prijavite na razpis Mestne občine Ljubljana za sofinanciranje kulturnih projektov, ki bodo na območju Mestne občine Ljubljana izvedeni v letu 2022. Več informacij.

Do 15. decembra so odprte tudi prijave na razpis Mestne občine Ljubljana za sofinanciranje dvoletnih projektov na področju festivalov. Več informacij.

Tuji razpisi
Do 14. novembra so odprte prijave na razpis za rezidenco za kuratorje na Finskem. Več informacij.

Do 29. novembra se lahko skladatelji prijavijo na razpis s štipendijo v Hannovru, kjer ponujajo rezidenčno ustvarjanje. Več informacij.

Kuratorji se lahko do 30. novembra prijavite na polletno raziskovalno rezidenco v Franciji. Več informacij.

Deli