Razpisne priložnosti (november 2020)

Foto: Nada Žgank@INTAKT

V mesečnem glasilu Kulturosfera zbiramo zanimive tuje in domače razpisne priložnosti za ustvarjalke in ustvarjalce v kulturi.

Številni rezidenčni programi so svoje delovanje prilagodili novim razmeram, tako da smo tokrat zbrali nekaj online rezidenčne ponudbe, ter nekaj razpisov, ki bodo rezidence izvedli v letu 2021 glede na epidemiološke razmere.

Domači razpisi

Do 24. novembra se lahko posamezniki in nevladne organizacije prijavite na enoletni projektni razpis Mestne občine Ljubljana za področja uprizoritvene umetnosti, glasbene umetnosti, vizualne umetnosti, intermedijske umetnosti, kulturno-umetnostna vzgoja, knjiga in mesto, Ljubljana bere in mladike – prvi projekti. Prav slednje posebej toplo pozdravljamo, saj gre za pomembno podporo mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem.  Več informacij.

Članica Asociacije Zavod Maska razpisuje delovno mesto direktorja_ice. Prijave sprejemajo do 20. novembra. Več informacij.

Do 27. novembra je odprt razpis za jubilejno deseto Gibanico, Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti, ki bo potekala septembra 2021. Več informacij.

Do 1. decembra se lahko prijavite na domače rezidence mreže RUK, ki intermedijskim ustvarjalkam in ustvarjalcem ponuja tudi štipendijo 450 evrov na teden. Rezidence trajajo med dvema in štirimi tedni. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 15. novembra so odprte prijave za performanse, ki naslavljajo kvir tematiko. Če bodo izbrani, bodo predstavljeni na The GENDERhouse Festival v Aarhusu na Danskem. Več informacij.

AiNIN – Artists in Nature International Network je svojo rezidenco transformiral v online plačani rezidenčni program. Prijave na temo dinamične naravne povezave sprejemajo do 15. novembra. Več informacij.

Do 15. novembra so odprte prijave na tematsko online rezidenco Post-Doom Akademie Schloss Solitude. Vrednost rezidence je 750 evrov, sprejemajo pa umetnike, ki delajo v različnih medijih. Več informacij.

Do 15. novembra so odprte prijave za štipendijo in rezidenco v Nemčiji, ki jo v mestu Pforzheim ponujajo mladim oblikovalcem. Več informacij.

Do 27. novembra so odprte prijave za festival CURRENT v Stuttgartu, ki se ukvarja z umetnostjo v javnem urbanem prostoru. Več informacij.

Do 27. novembra se lahko glasbeniki prijavite na rezidenčni program, ki ga različnih državah razpisuje ENOA. Z njo poskušajo povečati inkluzivnost opernega sveta. Več informacij.

Do 27. novembra se lahko prijavite na rezidenco, na katero prvenstveno, čeprav ne izključno vabijo vizualne umetnice in umetnike. Za rezidenco v Švici je predvidena štipendija v vrednosti 1860 evrov na mesec, rezidenca pa traja med dvema in tremi meseci. Več informacij.

Ars Electronica do 29. novembra razpisuje rezidenco za 4 do 8 tednov za intermedijske umetnice in umetnike v vrednosti 15.500 evrov. Več informacij.

CEC ArtsLink do 30. novembra razpisuje šesttedenske rezidence po celotni ZDA, ki se bodo predvidoma odvile v letu 2021. Več informacij.

Do 1. decembra so odprte prijave za rezidenco v Franciji na področju literature za umetnice in umetnike, ki se ukvarjajo s svojim delom v duhu Jamesa Baldwina. Več informacij.