Asociacijino voščilo: vse dobro nevladni kulturi v 2024!

Leto 2023 se zaključuje in tako ustvarjalkam in ustvarjalkam, kulturnim delavkam in delavcem, sodelavkam in sodelavcem iz nevladnega sektorja, odločevalkam in odločevalcem ter prijateljicam, prijateljem in sopotnikom v poslednji Kulturosferi letošnjega leta želimo izreči voščilo ob vstopu v novo ustvarjalno leto.

V letu 2023 je Asociacija praznovala 20. letnico delovanja in tako je prav, da se vam še enkrat zahvalimo, da nam stojite ob strani in nas podpirate v naših prizadevanjih za krepitev NVO kulture. Zavedamo se odgovornosti in pomena našega poslanstva, ki se tudi v novem letu ne bo spremenilo. Hvala, ker ga boste še naprej oblikovali in izvrševali z nami ter se vključevali v naše aktivnosti.


Vstop v 2024 bo pomemben, sprejema se Resolucija o nacionalnem programu za kulturo, v javni obravnavi je Zakon o medijih, napovedani sta reformi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo in Uredbe o samozaposlenih v kulturi, za NVO kulturo bistvenega pomena ostajajo ureditev razmer na Sektorju za nevladne organizacije pri Ministrstvu za javno upravo, črpanje sredstev iz Sklada za NVO, objava vrste mehanizmov, ki se iz njega financirajo, ter sprejem Strategij razvoja NVOin prostovoljstva.

Vzpostavili smo hkrati pogoje za krepitev sodelovanja za mestnimi oblastmi po državi ter nadaljevanje individualne in sistemske podpore za samozaposlene v kulturi. Skratka, pestro bo in v Asociaciji računamo na vas, kot lahko vselej tudi vi, če le zmoremo, računate na nas.


Srečno in hvala!
Vaša Asociacija

Deli