Predstavitev poročila CultureForHealth Report

Vabljeni na spletni seminar, na katerem bo v sklopu projekta CultureForHealth predstavljeno poročilo, ki obsega pregled ukrepov na področju kulture, dobrega počutja in zdravja ter njihovih dokazov, učinkov, izzivov in priporočil za Evropo.

Na predstavitvi, ki bo 24. novembra 2022 ob 10:00, se boste lahko seznanili z ugotovitvami več kot 300 znanstvenih študij in več kot 500 projektov, ki dokazujejo znaten prispevek umetnosti in kulture k zdravju in dobremu počutju.

Na spletnem seminarju se bodo oblikovalci politik, umetniki in kulturni delavci, raziskovalci ter strokovnjaki za zdravje in dobro počutje poglobili v izsledke poročila CultureForHealth Report ter razpravljali o priporočilih za oblikovanje evropksih politik. Udeleženci boste lahko sodelovali v razpravi Open Talk, preko katere boste tudi sami lahko delili informacije o tem, kako je mogoče ugotovitve raziskav uporabiti v praksi. Seznanili pa se boste tudi z vrsto uspešnih praks na področju ter projekti, ki nam pri povezovanju kulture, zdravja in dobrega počutja lahko služijo kot navdih ali priložnosti za mreženje in izmenjavo izkušenj.

Za udeležbo je potrebna predhodna registracija na tej povezavi.

TERMIN: 24. november 2022, 10:00 – 14:30 
KJE: na spletu 

URNIK: 
Webinar: 10.00 – 12.30
Open Talk: 13.00 – 14.30

Celotno poročilo bo na voljo za prenos od 16. novembra dalje med seminarju Evropske komisije o kulturi in ustvarjalnosti za duševno zdravje in dobro počutje. 

Asociacija je del konzorcija partnerskih organizacij, ki ga koordinira Culture Action Europe in izvaja projekt CultureForHealth, partnerji pa so še Trans Europe Halles, The Northern Dimension Partnership for Culture, danska Centralna regija Jutland in Centrul Cultural Clujean iz Romunije. Program, ki si tudi v skladu s siceršnjim delovanjem društva prizadeva raziskovati in predstaviti raznovrstne družbene učinke kulture, tudi na zdravje, je podprla Evropska komisija.

Deli