Nadaljujemo z razširjanjem vesti o učinkih spodbujanja povezav med gospodarstvom in kulturo

Društvo Asociacija je julija v sodelovanju s KID PiNA in LokalPatriotom Certifikat Kulturno podjetje predstavilo v Kopru ter Novem mestu. Dogodkov, namenjenih predstavitvi povezovanja kulture in gospodarstva, so se udeležili predstavniki različnih podjetij, nevladnih organizacij in posamezniki, ki delujejo v kulturi.

Na predstavitvah so se udeleženci seznanili z različnimi cilji, učinki in vrsto kakovostnih praks povezovanja med gospodarstvom in kulturo v okviru Certifikata Kulturno podjetje, ki smo ga v društvu razvili v sodelovanju z Društvom humanistov Goriške ter Društvom Mesto žensk. 

Na predstavitvah je Katja Pahor iz Društva humanistov Goriške predstavila različne možnosti ter cilje vključevanja raznolikega nabora vsebin, ki vključenim deležnikom v podjetjih neposredno koristijo, sočasno pa prispevajo tudi k splošnemu družbenemu napredku.

Različne oblike povezovanja med kulturnim in poslovnim svetom omogočajo zasledovanje različnih ciljev v podjetjih, od družbeno odgovornega podjetja, izboljšanju zdravja zaposlenih, krepitvi kompetenc, razvoju inovacij in idej ter še mnogo drugih.

Več informacij o pridobitvi ter ponudnikih kulturno-umetniških vsebin lahko vselej pridobite na spletni strani certifikata, dostopni na tej povezavi.

Projekt promocije Certifikata Kulturno podjetje je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Deli