Certifikat Kulturno podjetje vzbudil pozornost vodilnega podjetja na področju certificiranja

TÜV SÜD Sava je slovenska izpostava mednarodnega podjetja, specializiranega na področju testiranja, certificiranja, presojanja in svetovanja za zagotavljanje kakovostnih storitev v raznovrstnih domačih in tujih podjetjih.

Hčerinsko podjetje nemške poslovne skupine TÜV SÜD AG je prisotno na slovenskem in balkanskem trgu že vse od leta 1990. Ponujajo vrsto različnih storitev, od celostnih poslovnih rešitev, certificiranje izdelkov in sistemov, usposabljanj vse do zagotavljanja uspešnega tehnološkega ter družbenega razvoja podjetij. Med vsemi temi je eden izmed stebrov delovanja podjetja tudi certificiranje na področju družbene odgovornosti, kamor je vključena tudi organizacijska kultura.

Prav s slednjim področjem TÜV SÜD Sava omogoča podjetjem zasledovati in izpolnjevati standarde družbene skladnosti, ki se osredotočajo na ustrezna in odgovorna delovna okolja za zaposlene in procese, ki jih izvajajo. Na vabilo ga. Andreje Kranjc in ga. Alenke Hasenbichel, ki delata na področju družbene odgovornosti v podjetjih, smo v podjetju opravili predstavitev Certifikata Kulturno podjetje, pri čemer sta bili njegova kvaliteta in pomembnost prepoznani.

Gre namreč za sistem certificiranja, ki je unikaten v domačem in širšem mednarodnem okolju ter tako predstavlja lahko eno izmed ključnih točk, s katero podjetja zagotavljajo dolgoročno boljše delovno okolje, ki vpliva na počutje, zdravje in odnose zaposlenih ter z vnosom kulturnih vsebin pripomorejo k razvoju podjetij in v njih zaposlenega kadra.

V društvu smo kot pomembnega partnerja pri uveljavitvi certifikata, ki izkazuje ter promovira široke pozitivne učinke kulture in krepi vezi med kulturo in gospodarstvo, prepoznali prav TÜV SÜD Sava, ki bodo s certifikatom seznanili široko bazo podjetij, s katerimi sodelujejo.

Certifikat Kulturno podjetje smo ob podpori Ministrstva za javno upravo v Asociaciji razvili v partnerstvu z Društvom humanistov Goriške ter Društvom Mesto žensk. Več informacije, pridobitvi ter ponudnikih kulturno-umetniških vsebin lahko pridobite na spletni strani certifikata, dostopni na tej povezavi.

Projekt promocije Certifikata Kulturno podjetje je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Deli