Delavnica: Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture

Društvo Asociacija in DobraVaga spet združujeta moči in vas vabita k udeležbi na delavnici Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture.

Svoje kreativno udejstvovanje morajo ustvarjalke in ustvarjalci s poslovnega vidika namreč tudi pravno-formalno urediti. Ob tem je potrebno opraviti precej administrativnih postopkov, ki jim sledijo različne računovodske obveznosti. Zato je izrednega pomena, da tudi to znanje čim prej osvojijo.

Na delavnici, ki jo bo vodil Urh Vele, davčni svetovalec, boste spoznali osnove gospodarsko-statusnega prava, različne pravne oblike in administrativne obveznosti. Na njej bodo pregledno predstavljene osnove računovodstva in davkov za samozaposlene. Predstavljene bodo značilnosti različnih statusnih oblik (s.p., d.o.o., zavod, društvo), vrste davkov (neposredni, posredni), predstavljeni bodo načini obdavčevanja dohodkov iz dejavnosti (normirani stroški, dejanski prihodki/odhodki) itd. Osredotočili pa se bomo tudi na izpolnjevanje letnega davčnega obračuna, ki ga morajo do konca marca davčni upravi oddati vsi, ki imajo dejavnost že aktivno in vse posebnosti, vezane na letošnji davčni obračun.

Delavnico Asociacija je še ena v vrsti takih, ki jih je smiselno umestiti v serijo brezplačnih delavnic in predavanj, namenjenih mladim na začetku profesionalne ustvarjalne poti, s katerimi v DobriVagi razširjajo svoje podporne dejavnosti in želijo ponuditi uporabne veščine in znanja, ki so pomembna za delo in gradnjo kariere na področju kulture.

Delavnica bo potekala 14. marca, s pričetkom ob 16.00. Predvideno trajanje delavnice je dve ure.

TERMIN: Ponedeljek, 14. marec 2022, 16.00–18.00
KRAJ: Galerija DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, 1000 Ljubljana ali preko Zooma (povezavo pošljemo prijavljenim udeležencem naknadno).
PRIJAVA: Na ajda.kocutar@dobravaga.si do zapolnitve mest. Ob prijavi napišite ali se želite delavnice udeležiti v živo ali na daljavo.
PREDAVATELJ: Urh Vele, davčni svetovalec

Vabljeni!

Deli