Delavnica: Kako do statusa samozaposlenega v kulturi?

Asociacija in Klub študentov Sežana vas vabita na delavnico o statusu samozaposlenega v kulturi, ki se bo osredotočala na to kako ga pridobiti, njegove prednosti in slabosti ter primerjave s popoldanskim s.p.-jem.

Status samozaposlenega v kulturi, pridobljen na Ministrstvu za kulturo RS , predstavlja eno temeljnih formalnih oblik dela za ustvarjalce na področju kulture. Pridobivanje statusa je formaliziran postopek, ki zahteva izpolnjevanje obrazcev, pregled ustrezne uredbe in njenih prilog ter dodajanje različnih dokazil, kar posameznikom pred odločitvijo za pridobitev statusa pogosto predstavlja precejšnjo administrativno oviro.

Polona Torkar iz Asociacije nam bo predstavila možnosti pridobivanja statusa ter naravo statusa samozaposlenega v kulturi. Delavnica je namenjena predvsem tistim, ki statusa samozaposlenega v kulturi nimajo in obenem razmišljajo o njem kot o potencialni karierni možnosti. Na delavnici se boste seznanili tako s konkretnimi administrativnimi in formalnimi postopki, ki vas čakajo, če se odločite za status samozaposlenega v kulturi, kot tudi o ostalih vidikih, ki vam bodo v pomoč pri presoji glede tega, če je status samozaposlenega v kulturi primeren za vas in vašo lastno vizijo karierne prihodnosti.
Sledi pogovor z gosti, predvsem o prekarnosti na področju kulture.

Gostje: Sendi Mango (članica kolektiva BridA, vizualne in intermedijske umetnosti), Gaja Hanzel (modna in grafična oblikovalka) in Jure Počkaj (glasba).

Projekt organizira Klub študentov Sežana v soorganizaciji s Kosovelovim domom Sežana in Zavodom ŠTIP – Mladinskim centrom Podlaga.

Delavnica bo potekala 26. februarja, s pričetkom ob 17.00. Predvideno trajanje delavnice je dve uri.

TERMIN: Sobota, 26. februar 2022, 17.00–19.00
KRAJ: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova ulica 4 a, 6210 Sežana
PREDAVATELJICA: Polona Torkar, nekdanja samozaposlena na področju avdiovizualnih in intermedijskih umetnosti z dolgoletnimi praktičnimi in tudi zagovorniškimi izkušnjami s statusom samozaposlenega v kulturi ter strokovna sodelavka Asociacije
VSTOP PROST

Vabljeni!

Deli