Zaživel je Certifikat kulturno podjetje

Certifikat kulturno podjetje z decembrom 2021 postaja dostopen vsem zainteresiranim podjetjem. Dvoletno delo konzorcijskih partnerjev, Društva Asociacija, Društva humanistov Goriške in Društva Mesto žensk, se je za podjetja in ponudnike kulturnih vsebin opredmetilo na spletni strani, ki ponuja pregled nad samim postopkom pridobitve certifikata za podjetja kot tudi pregled nad vsebinami, ki jih ponujajo nevladne organizacije in samozaposleni_e v kulturi včlanjeni v Društvo Asociacija.

Idejo certifikata smo širši javnosti skupaj s štirimi razvojnimi partnerji Elektro Ljubljana, Družba Moro, AH Malgaj in odvetnica Urša Chitrakar predstavili septembra na tiskovni konferenci. Dobri odzivi podjetij in širše javnosti so ponudnike motivirali k pretehtanemu oblikovanju ponudbe aktivnosti, med katerimi lahko podjetja izbirajo v času pridobivanja Certifikata. Nabor ni dokončen, saj je model certificiranja oblikovan dovolj odprto, da podjetjem omogoča upoštevanje interesa zaposlenih in lastnih strateških ciljev, ki jih z vključevanjem kulturno-umetniških vsebin in znanj želijo doseči. Vsebine se bodo na spletni strani osveževale večkrat letno.

K pridobitvi certifikata smo v teh dneh že povabili prva podjetja in s tem lansirali rezultat dvoletnega raziskovanja, razvijanja in testiranja. V kolikor bi želeli postati imetniki Certifikata kulturno podjetje ali ponudniki kulturno-umetniških vsebin, vas vabimo k prebiranju spletne strani, na kateri smo zbrali vse pomembne informacije, vključno s kontakti, kjer lahko pridobite odgovore na vaša vprašanja.

Spletna stran Certifikata kulturno podjetje je dostopna na tej povezavi.

Deli