Novinarska konferenca: Certifikat kulturno podjetje

Povezovanje kulture in gospodarstva se dogaja na različnih ravneh, učinki sodelovanje pa so vzajemno koristni. V društvu Asociacija se že vrsto let poleg neposrednega zagovorništva ukvarjamo tudi z naslavljanjem vprašanja vključevanja kulture v druge družbene sisteme, med katerimi je gospodarstvo zagotovo eden pomembnejših.

Na novinarski konferenci, ki bo potekala 14. septembra 2021 s pričetkom ob 11:00, bomo predstavili projekt Certifikat kulturno podjetje, ki ga Asociacija izvaja skupaj z Mestom žensk in Društvom humanistov Goriške, sofinancira pa ga Ministrstvo za javno upravo RS.

Projekt Certifikat kulturno podjetje smo pričeli izvajati leta 2019, njegov cilj pa je oblikovati sistem certificiranja, s katerim bi podjetja spodbujali k vključevanju kulture tako za izboljšanje lastnega delovanja kot tudi za podporo vzpostavitvi družbe, ki bazira na vrednotah progresivne kulture. Na novinarski konferenci bomo podrobneje predstavili nekatere dosedanje aktivnosti, kot so: pregled raziskav s področja učinkov kulture; izvedba lastne raziskave razumevanja vključevanja kulture v podjetja; testiranje pilotnih aktivnosti povezovanja kulture in gospodarstva, izvedeno v zadnjih mesecih. Na novinarski konferenci boste tako lahko slišali več o metaštudiji Svetovne zdravstvene organizacije o vseh pozitivnih vplivih kulture na zdravje, predstavili bomo nekaj zanimivih načinov vključevanja kulture v podjetja, kot je na primer kulturniški team building in predstavili nadaljevanje projekta. Pri predstavitvi bomo sodelovali projektni partnerji in predstavniki podjetji, s katerimi smo sodelovali v pilotnem testiranju.

Novinarska konferenca bo 14. septembra 2021 s pričetkom ob 11:00 na Dalmatinovi 4 v Ljubljani (velika sejna dvorana v šestem nadstropju).

Predstavitev projekta bodo prispevali:

– Inga Remeta, predsednica Asociacije
– Katja Pahor, predsednica Društva humanistov Goriške
– Urška Jež, predsednica Mesta žensk
– Kristina Sever,  Elektro Ljubljana
– Irena Moro, Družba Moro
– Tadej Meserko, strokovni vodja Asociacije

Predstavili bomo tudi sodelovanje z Avtohišo Malgaj in odvetnico Uršo Chitrakar.

Vljudno vabljeni!

Deli