Slovo od Nevenke Koprivšek

Foto: Bunker@Nada Žgank

Svojce, prijatelje, akterje na področju uprizoritvenih umetnosti, nevladni sektor ter kulturno in širšo slovensko javnost je pretresla žalostna vest o nenadni smrti Nevenke Koprivšek.

Nevenka je bila ena od ustanoviteljic Asociacije, bila je članica upravnega odbora, predvsem pa zelo angažirana posameznica, ki si je neprenehoma prizadevala za izboljšanje pogojev dela za nevladni sektor in tudi za samozaposlene v kulturi.

Močno je bila angažirana pri naslavljanju prostorskega vprašanja, naslavljala sodelovanje in povezovanje ter veliko pozornosti posvečala skupnemu in skupnosti. Ena izmed njenih večjih zapuščin so zagotovo napori v delovni skupini, ki je pripravila raziskavo in elaborat o potencialnih uprizoritvenih prostorov, ki je pred več kot 15 leti začrtala novo kulturno podobo Ljubljane in iz katere so izšli Kino Šiška, Stara mestna elektrarna ter številni drugi postulati prostorskega vprašanja, brez katerih si le stežka predstavljamo današnjo prestolnico. Bila je izjemna igralka, performerka in managerka, predvsem pa oseba, ki je bila odprta ter vedno pripravljena na dialog in sodelovanje. Z Zavodom Bunker je pustila nepozaben pečat na uprizoritvenem področju, s svojim angažmajem pa zares presegala vse meje.

Kultura je s slovesom Nevenke Koprivšek izgubila pomembno življenjsko silo.

V zadnje slovo in neizbrisljiv spomin.

Društvo Asociacija

Deli