Evro na evro (november 2018)

Foto@Aksioma
Foto@Aksioma

V Kulturosferi redno sledimo zanimivim razpisnim priložnostim iz tujine.

Tokrat posredujemo vesti o razpisih za vizualne in intermedijske umetnike, producente, ki sodelujejo s tujino ter rezidence za kuratorje.

Do 12. novembra se lahko prijavite na poziv Trieste Contemporanea, ki meri na mlado generacijo umetnikov pod 30. let, ki povezujejo vizualne in uprizoritvene umetnosti. Prijava je brezplačna. Več informacij.

Priložnost za plačano dvomesečno rezidenco za intermedijske ustvarjalke in ustvarjalce v različnih delih Evrope. Rok prijave je 3. december. Več informacij.

Če vas zanima plačana rezidenca v Atenah, je spodnja povezava pravi naslov. Vabijo umetnike, raziskovalce in kuratorje. Rok prijave je 26. november. Več informacij.

Priložnost za producente, ki sodelujejo s korejskimi umetnicami in umetniki. Do 30. novembra se lahko prijavite na razpis za stroške gostovanj. Več informacij.
 
Producenti na področju vizualnih umetnosti, ki sodelujejo z organizacijami iz Afrike in imajo vsaj triletne izkušnje tovrstnega sodelovanja, se lahko prijavijo na razpis za sredstva do 5. decembra. Več informacij.
Deli