Evro na evro (oktober 2018)

V Kulturosferi vsak mesec zberemo nekaj najzanimivejših razpisnih priložnosti za ustvarjalke in ustvarjalce v tujini. 

Tokrat posredujemo razpise na področju zagovorništva, filma, stripa, kreativnih industrij in uprizoritvenih umetnosti.

Nevladne organizacije iz področja zahodnega Balkana se lahko prijavijo na poziv Kooperative – Regionalna platforme za kulturo, katere članica je tudi Asociacija, ki razpisuje program Reg Lab, s katerim podpira zagovorniške aktivnosti na področju neodvisne kulture. Več informacij.

Do 31. oktobra se lahko mladi filmski ustvarjalci in ustvarjalke prijavite na natečaj za kratke filme na temo Evropske unije. Predvidene so denarne nagrade ter mentorstvo. Več informacij.

Priložnost za ustvarjalce stripov – do 4. januarja je odprt poziv za Fumetto International Comix competition. Predvidene so denarne nagrade. Več informacij.

Razpis za kreativce, modne oblikovalce in ostale samozaposlene iz področja kreativnih industrij. Do 24. oktobra se lahko prijavite na Worth Partnership Project, s katerim iščejo sodelovanje z naprednimi tehnološkimi podjetji. Več informacij.

Do 15. oktobra se lahko prijavite za sredstva mednarodnega sklada za uprizoritvene umetnosti, ki ga razpisuje Goethe Institut za mednarodno sodelovanje in mobilnost umetnikov in umetnic. Več informacij.

Deli