E-posvetovanje: Strategija kulturne dediščine

Foto: Matija Pavlovec@SCCA
Foto: Matija Pavlovec@SCCA

Ministrstvo za kulturo je pripravilo osnutek Strategije kulturne dediščine za obdobje 2018–2026. Strategija naj bi nastala na podlagi evropske strategije, v javni razpravi pa je do 5. marca.

Nevladni sektor se vse pogosteje vključuje tudi na področje kulturne dediščine, zato v Asociaciji odpiramo E-posvetovanje glede izpostavljene strategije.

Po besedah ministrstva je: »Splošni cilji strategije s pomočjo dediščine prispevati h kakovosti življenja in k bolj povezani družbi, pospešiti trajnostni razvoj Slovenije in izboljšati odnos družbe do naše dediščine.« Ker menimo, da slednje ni možno doseči brez vključevanja nevladnega sektorja, objavljamo E-posvetovanje, kjer vas prosimo za konkretne komentarje in dopolnila k strategiji.

Nevladni sektor se v osnutku strategije sicer pojavlja, vseeno pa menimo, da lahko nevladne organizacije s svojim poznavanjem realnega stanja prispevajo k dodatnemu izboljšanju vizije razvoja področja kulturne dediščine. Osnutek strategije lahko preberete na tej povezavi.

Svoja mnenja lahko posredujete do 1. marca 2018 na info(at)asociacija.si. Vaša mnenja in predloge bomo preučili in usklajeno stališče posredovali ministrstvu za kulturo.

Deli