Srečanja NVO v kulturi na lokalnem nivoju

Asociacija začenja niz srečanj z nevladnimi organizacijami v kulturi na regijskem nivoju. Na načrtovanih dvanajstih srečanjih po celi Sloveniji bomo usposabljali NVO za opolnomočeno zagovorništvo v polju kulturne politike na lokalnem nivoju.

Srečanja bomo izvedli v sodelovanju z regionalnimi stičišči nevladnih organizacij.

Srečanja NVO v kulturi posameznih regij bodo namenjena informiranju in usposabljanju za opolnomočeno vključevanje in vodenje zagovorniških procesov na področju lokalnih kulturnih politik ter spodbujanju čezsektorskih in medpodročnih partnerstev pri naslavljanju sodobnih izzivov. Srečanja so ključnega pomena tudi v luči napovedujočih se kulturno političnih projektov in sprememb na nacionalni ravni.

Potrebne informacije in znanja bodo predstavili izkušeni strokovnjaki Asociacije, organizacije, ki združuje nevladne organizacije in samostojne ustvarjalce na področju umetnosti in kulture.

Program srečanj:
(1) Sistematičen pregled zemljevida kulturne politike na osi »lokalno-nacionalno-evropsko«.
(2) Predstavitev dobrih praks na področju načrtovanja in sprejemanja lokalnih kulturnih programov in izvajanja lokalnih kulturnih politik.
(3) Predstavitev in razprava o priložnosti Zakonu o zagotavljanju sredstev za nekatere nujne programe v kulturi.
(4) Sooblikovanje nadaljnjih skupnih zagovorniških korakov NVO v kulturi in umetnosti po posameznih regijah.

Srečanja:

  • Četrtek, 9. marec 2017: Koper, PINA, Regionalno stičišče Obalno – kraške regije
  • Petek, 17. marec 2017 ob 16:30: Nova Gorica Mestna občina Nova Gorica, zelena dvorana – 1. nadstropje, Regionalno stičišče Goriške regije.
  • Sreda, 5. april 2017: Kranj, Layerjeva Hiša, Regionalno stičišče Gorenjske regije.
  • Četrtek, 20. april 2017 ob 17:00: Sežana, MC Podlaga, Regijsko stičišče NVO Primorsko-notranjske regije Boreo in Iskra – Stičišče NVO Istre in Krasa.
  • Ponedeljek, 22. maj 2017 ob 17:00: Trbovlje, ZLHT Regionalni center NVO.
  • Torek, 23. maj 2017 ob 16:45: Vrhnika, Stičišče NVO osrednje Slovenije.
Deli