Z MK in MOL o spodbudah za regionalno sodelovanje neodvisne kulture

foto: arhiv Kooperative

Društvo Asociacija se je kot član Kooperative, regionalne platforme za kulturo, ki si prizadeva okrepiti sodelovanje med predstavniki neodvisne kulture v Jugovzhodni Evropi, udeležila sestankov s predstavniki Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana, ki so se 30. septembra 2022 odvili na pobudo Kooperative.

Osrednje teme dveh ločenih srečanj med načelnico oddelka za kulturo MOL Matejo Demšič ter predstavnikoma Ministrstva za kulturo Tjašo Pureber ter Mihaelom Kelemino s predstavniki Kooperative so bile predstavitve prizadevanj Kooperative vzpostaviti trajen meddržavni finančni mehanizem za spodbujanje sodelovanja in razvoja neodvisnih organizacij, ki delujejo v Jugovzhodni Evropi, dosedanjih uspešnih aktivnosti ter njihovih učinkov in prihodnjih priložnosti ter izzivov, s poudarkom na pomembni vlogi slovenskih odločevalcev in predstavnikov neodvisne kulture.

foto: arhiv Kooperative

Srečanja so se v imenu Kooperative udeležili koordinatorica Kooperative Tihana Pupovac, član upravnega odbora Kooperative Peter Cerovšek in strokovna vodja društva Asociacija, ki je aktiven del članstva Kooperative, Polona Torkar.

Deli