Razpisne priložosti (januar 2022)

Začetek leta prinaša vrsto novih razpisnih priložnosti za samozaposlene in nevladne organizacije v kulturi.

V Kulturosferi smo zbrali rezidenčne in razpisne priložnosti iz različnih uprizoritvenih področji iz Slovenije in tujine

Domači razpisi
Slovenski filmski center je objavil poziv za sofinanciranje strokovnega izobraževanja in usposabljanja soavtorjev, avtorjev prispevkov, producentov, izvajalcev in drugih strokovnjakov s področja dela Agencije v tujini v letu 2022. Odprt je do porabe sredstev. Več informacij.

Še do 15. januarja je odprt poziv Center za kreativnost, ki skupaj s podjetjem Skupina Optima vabi k sodelovanju ustvarjalce, ki imajo znanja in izkušnje pri razvoju, zasnovi in oblikovanju novih izdelkov v proizvodnji. Več informacij.

Še do 17. januarja je odprt javni razpis Ministrstvo za kulturo za izbor kulturnih projektov bivanja in ustvarjanja v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju 2022. Več informacij.

Do 9. februarja se grafični oblikovalci_ke lahko prijavite na razpis GO 2025 Nova Gorica · Gorizia za oblikovanje celostne grafične podobe Evropske prestolnice kulture. Več informacij.

Do 4. marca je odprt javni razpis za koprodukcijsko sodelovanje Radiotelevizije Slovenija z neodvisnimi producenti pri izdelavi filmov za javno kinematografsko prikazovanje. Več informacij.

Tuji razpisi
Do 31. januarja je odprt poziv za mednarodno nagrado za dramaturge, ki cilja na italijanske, slovenske, hrvaške in avstrijske ustvarjalke_ce. Več informacij.

Priložnost za tiste, ki se ukvarjate s sodobno glasbo in zvokom. Experimance Festival iz Saarbrückna v Nemčiji do 28. ferbuarja išče ustvarjalce_ke s področja eksperimentalne glasbe. Krijejo potne stroške in honorar. Več informacij.

Do 2. marca je odprt mednarodni poziv STARTS Prize, ki išče prelomna dela na stičišču znanosti, tehnologije in umetnosti, ki prispevajo k družbenim inovacijam. Podeljeni bosta dve nagradi po 20.000 evrov. Več informacij.

Deli