Razpisne priložnosti (januar 2020)

Foto@Lokalpatriot

V vsaki številki Kulturosfere zberemo vrsto zanimivih razpisov za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi.

Ta mesec je odprtih predvsem veliko razpisov v Sloveniji, zbrali pa smo tudi številna vabila na rezidence za umetnike_ce.

Domači razpisi

Članica Asociacije Mesto žensk išče ženske, ki zaznamujejo boje za enakost. Do konca januarja jim lahko na pr@cityofwomen.org pošljete svoje nominiranke za WoW nagrado. Verjamemo, da so številne tudi na področju kulture. Več informacij.

Na javnem razpisu Ministrstva za kulturo za razvoj slovenščine v digitalnem okolju, ki je odprt do 22. januarja, nevladne organizacije sicer ne morejo sodelovati, lahko pa posamezniki nastopajo kot pogodbeni izvajalci. Več informacij.

Do 13. januarja so odprte prijave na razpis Slovenskega filmskega centra za sofinanciranje filmskih festivalov v letu 2020. Več informacij.

Ministrstvo za kulturo razpisuje izbor kulturnih projektov za programske vsebine, namenjene senzorno oviranim. Prijave so možne do 24. januarja. Več informacij.

Do 27. januarja je odprt razpis Slovenskega filmskega centra za sofinanciranje celovečernih filmov. Več informacij.

Do 27. januarja je odprt projektni razpis na Ministrstva za kulturo za uprizoritvene umetnosti. Več informacij.

Do 2. februarja je odprt poziv Layerjeve hiša iz Kranja za predloge razstav v letu 2020 in 2021. Več informacij.

Do 7. februarja je odprt poziv RTV Slovenija za odkup dokumentarnih del neodvisnih producentov. Več informacij.

Do 3. februarja je odprt razpis Slovenski filmski center za celovečerne filmske prvence. Več informacij.

Do 3. februarja so odprte prijave na razpis Slovenskega filmskega centra za sofinanciranje animiranih filmov. Več informacij.

Tuji razpisi

Iz CED Slovenija sporočajo, da je objavljen težko pričakovani razpis za projekte sodelovanja s fokusom na Zahodni Balkan. Rok za oddajo prijave je 17. marec. CED bo februarja pripravil tudi delavnico za prijavitelje. Več informacij.

Do 12. marca se lahko tudi nevladniki s področja kulture prijavite na razpise Obzorje 2020. Teme so družbene, ekonomske in kulturne spremembe v kontekstu 4. industrijske revolucije. Več informacij.

Do 20. januarja je odprt poziv za rezidence, ki je namenjena arhitektom. Traja do tri mesece, lokacija je Berlin. Več informacij.

Še do 20. januarja se lahko prijavite na rezidenco v Oslu, ki obravnava povezave med podnebjem in zvokom. Več informacij.

Do 25. januarja so odprte prijave za izmenjave kulturnih delavcev med Bretanjo in evropskimi državami. Več informacij.

Do 31. januarja se lahko prijavite na rezidenco na Japonskem. Iščejo umetnice_ke, ki so se pripravljeni zavezati k poglobljenim izmenjavam idej in znanja z lokalno skupnostjo. Več informacij.

Do 1. februarja so odprte prijave na McKinney International Art and Design residencies. Rezidenca deloma podpira tudi stroške bivanja v ZDA. Več informacij.

Priložnost za vse, ki se ukvarjate z mladinskim teatrom. Do 31. januarja se lahko posamezniki prijavite na delavnice znotraj partnerske mreže Buzz. Več informacij.

Do 31. januarja so odprte prijave za uprizoritve na prostem na festivalih na Kitajskem. Več informacij.

Do 31. januarja je odprt poziv za udeležbo mladih gledališčnikov na litvanskih dnevih delavnic in mreženj, na katerem bodo razvijali nastope v neklasičnih gledališčnih prostorih. Več informacij.

Pomembna priložnost za udeležbo na inkubatorju za kulturne delavce_ke v sosednji Avstriji. Tema je razvoj veščin za evropska sodelovanja. Rok je 31. januar. Več informacij.

Do 31. januarja so odprte prijave na producentsko akademijo v Bruslju, ki je namenjene izkušenim producentom na področju uprizoritvene umetnosti. Več informacij.

Deli