Video pogovor: Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture

Video@Tea Grahek Lebar

Društvo Asociacija je v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v sklopu projekta Izobraževalne delavnice: Krepitev KKI pripravilo video pogovor z Urhom Veletom na temo Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture.

Pogovarjali smo se o tem, kako ustvarjalke* svoje delovanje uredijo s pravno-formalno vidika in o drugih administrativnih postopkih ter računovodskih obveznostih.

V sklopu projekta bomo z izbranimi mentorji skozi video pogovore naslovili najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo ob določeni temi. Z Urhom Veletom smo spregovorili o osnovah računovodstva in davkov za samozaposlene, o značilnostih različnih statusnih oblik, o načinih obdavčevanja dohodkov iz dejavnosti itn.

Videlo pogovor služi kot predstavitev osnov področja računovodstva in davkov za ustvarjalke. Podrobnejše so bile posamezne vsebine naslovljene na izvedeni delavnici, ki jih bomo skušali v prihodnje še ponoviti. Da jih ne zamudite, redno spremljajte spletno stran Asociacije in FB

Projekt Izobraževalne delavnice: Krepitev kulturnega in kreativnega sektorja je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

* V besedilu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za ženski spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.

Deli