Sistemska vprašanja samozaposlenih v kulturi

Delovna skupina za trajni dialog s samozaposlenimi v kulturi je na prvi seji 24. aprila 2019 za predsednika soglasno izbrala Roka Vevarja, za podpredsednico pa dr. Barbara Pregelj. V skupino, katere naloga je trajni dialog med MK in civilno družbo pri obravnavi ključnih sistemskih vprašanj, povezanih s samozaposlenih v kulturi, je minister za kulturo mag. Zoran Poznič imenoval še Milka Lazarja, Laro Jankovič, Ano Čigon in dr. Jerneja Kalužo ter Jadranko Plut, Mojco Jurič in Branka Jezovška.

Uvodoma je članice in člane delovne skupine pozdravil minister mag. Zoran Poznič in poudaril  pomen dialoga ter izpostavil pomen te delovne skupine, s pomočjo katere si želi izpolniti zaveze iz koalicijske pogodbe. Imenovani člani in članice Delovne skupine za trajni dialog s samozaposlenimi pokrivajo različna področja.

Članice in člani delovne skupine za trajni dialog bodo na naslednji seji, ki bo predvidoma maja obravnavali gradivo Ministrstva za kulturo, povezano s pripravo novega Nacionalnega programa za kulturo. Do takrat bo vsak član skupine na podlagi teh gradiv pripravil nekaj konkretnih sistemskih predlogov s področja samozaposlenih v kulturi.

Vsak član skupine bo do drugega delovnega sestanka pripravil tudi kratko predstavitev ključnih značilnosti oziroma težav samozaposlenih s svojega področja. Dr. Jernej Kaluža pa bo kot izvajalec Servisa za ustvarjalce društva Asociacija pripravil kratko predstavitev položaja samozaposlenih v kulturi s pravnega oziroma sistemskega vidika.

 

Deli