Razpisne priložnosti (maj 2019)

Pred poletjem se izteka kopica rokov za razpisne priložnosti umetnic in umetnikov. V Kulturosferi smo zbrali nekaj najbolj zanimivih priložnosti iz domačih ter mednarodnih razpisov in pozivov.

Tokrat izpostavljamo pomemben nov mehanizem za mobilnost umetnikov i-Portunus.

Domači razpisi

Tam-Tam mestni plakati in Radio Študent 89,3 MHz še do 10. maja sprejemajo ideje na natečaju za oblikovanje mestnega plakata na temo Kriza medijev. Več informacij.

Do 15. maja se lahko še prijavite na razpis Javne agencija za knjigo RS za izbor kulturnih projektov na področju izdajanja slovenskih avtorjev v nemškem jeziku za leto 2019. Več informacij.

15. maja se izteče tudi razpis Javne agencija za knjigo RS za izbor kulturnih projektov na področju prevodov v tuje jezike za leto 2019. Več informacij.

Cankarjev dom do 17. maja razpisuje vabilo za koprodukcije na področju uprizoritvenih umetnosti, na katerega se lahko prijavijo tudi nevladne organizacije. Več informacij.

Do 20. maja so odprte prijave na razpis Ministrstvu za kulturo za financiranje štipendij za dodiplomski študij v tujini s pričetkom v študijskem letu 2019/20. Več informacij.

Do 20. maja so odprte tudi prijave na razpis Ministrstva za kulturo za štipendije za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije s pričetkom v študijskem letu 2019/20. Več informacij.

Do 20. maja je odprt razpis Ministrstva za kulturo za izbor javnega kulturnega programa informacijske dejavnosti na področjih mednarodnega sodelovanja in promocije, ki ga bo v letih 2019–2020 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo. Več informacij.

Do 31. maja je odprt poziv članov Asociacije Aksioma za podporo mladim umetnicam in umetnikom do 35. leta s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 9. maja se lahko prijavite na mesto raziskovalca sodobnih uprizoritvenih praks s poudarkom na dramaturgiji in prevodih del. Več informacij.

Do 15. maja so odprte prijave na razpis i-Portunus za individualno mobilnost umetnic in umetnikov. Priporočamo! Več informacij.

The Nordic Summer University do 31. maja sprejema ideje za umetniško upodabljanje njihovega poslanstva v različnih medijih ustvarjanja. Predvidene so denarne nagrade. Več informacij.

Do 31. maja se lahko mladi gledališki režiserji in režiserke prijavite na evropski gledališki festival Fast Forward. Več informacij.

Do 31. maja so odprte prijave na rezidenco v Franciji, ki spodbuja mednarodno interdisciplinarno vizualno umetnost. Kriti so stroški potovanja. Več informacij.

Do 2. junija se lahko sodobni vizualni ustvarjalci in ustvarjalke prijavite na poziv Kunsthal Gent, ki išče rezidente za plačano trimesečno raziskovanje projektov. Več informacij.

Deli