Novinarska konferenca o programskem razpisu

Rezultati programskega razpisa za nevladne organizacije v kulturi so najnovejši udarec, ki ga je v tem mandatu utrpela neodvisna umetniška produkcija. Številne organizacije, ki so leta krojile ustvarjalni vrh ne le doma, temveč tudi v tujini, ministrstvo ne bo več sofinanciralo, večina ostalih je zaradi nejasne formule podeljevanja sredstev le teh prejela bistveno manj od prejšnjih let.

Posledično so ogrožena ne le delovna mesta ter ustvarjalni presežki, temveč tudi evropska partnerstva in projekti, ki jih nekatere nevladne organizacije že izvajajo.

Razpis je sicer naletel na številne kritike strokovne javnosti že ob objavi, saj so ustvarjalci glasno opozarjali, da gre za nerazvojno naravnani mehanizem, ki bo močno prizadel profesionalno delo znotraj nevladnega sektorja v kulturi.

Zato vas vabimo na novinarsko konferenco, kjer bomo predstavili, kaj konkretno za ustvarjalce in program pomenijo rezultati razpisa, ter kaj nevladniki pričakujemo od ministrstva za kulturo.

Novinarska konferenca bo potekala v sredo, 17. januarja 2018, ob 11.00 v prostorih Asociacije na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali naslednji prijavitelji na razpis:

Jadranka Plut, predsednica Asociacije
Janez Janša, Zavod Maska
Uroš Kaurin, Moment
Jurij Krpan, Galerija Kapelica
Katerina Mirović, Forum Ljubljana

Vabljeni.

Deli