Novost: servis za samozaposlene in NVO v kulturi

Administracija, zakonska določila, računovodske obveznosti, razpisi, pravna vprašanja, davki. Zdi se, da je seznam obveznosti, ki poleg ustvarjanja bremenijo kulturnike, precej dolg.

Zato je Asociacija zagnala servis za kulturniške nevladne organizacije, samostojne ustvarjalce in ostale zainteresirane.

Ker člani in pisarna med seboj že leta izmenjujemo znanje in izkušnje, skupaj korak za korakom že dolgo vzpostavljamo servisne storitve, ki temeljijo na strokovnih kompetencah ter poznavanju specifik sektorja. Zdaj želimo to izmenjavo v mreži še okrepiti.

S posredovanjem informacij, izobraževanjem, usposabljanjem in z zagovorniškimi aktivnostmi se odzivamo na zagovorniške in servisne potrebe organizacij članic, ki presegajo kapacitete ene same organizacije. Servis je namenjen tako nevladnim organizacijam, kot tudi samostojnim ustvarjalcem s področja kulture, nekatere storitve pa lahko koristijo tudi vsi ostali.

Našim članom in članicam se bomo posvetili individualno, odgovore pa nato anonimizirali ter objavljali na spletu, tako da bodo v uporabo dostopni vsem, ki se bodo srečevali s podobnimi težavami.

Ker primarna dejavnost Asociacije ostaja zagovorništvo, bomo v primerih, ko ugotovimo, da se težav ne da rešiti na individualni ravni, temveč zahtevajo zakonske spremembe, to po najboljših močeh zagovarjali v dialogu z odločevalci.

Vabimo vas, da postanete člani naše kulturniške družine ter s svojim znanjem prispevate v skupno dobro in izboljšanje položaja ustvarjalk in ustvarjalcev na neodvisni sceni.

Deli