Posvet MK o Nacionalnem programu za kulturo

Ministrstvo za kulturo (MK) vabi na drugi tematski posvet o Nacionalnem programu za kulturo (NPK), kjer bodo obravnavali temo javnega in nevladnega sektorja. 

Razprava z naslovom Javni interes in javna sredstva, varnost in svoboda, ustvarjalnost in njena cena bo potekala v torek, 12. septembra, ob 14.30 v veliki sejni dvorani Ministrstva za kulturo (Maistrova 10).

Na posvetu želi MK odpreti vprašanja o vlogi javnega ter nevladnega sektorja, o načinu dela v enem in drugem ter o morebitnih statusnih in/ali vsebinskih posebnostih obeh.

Uvodničarji v diskusijo bodo:

  • Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega doma
  • Goran Forbici, direktor Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS)
  • dr. Andrej Srakar, nekdanji predsednik ter član upravnega odbora Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.

Osnutek NPK 2018 – 2025 na tem področju odpira več vprašanj, ki so bistvenega pomena za prihodnost kulturne politike v Sloveniji, srednjeročno pa verjetno kar kulture v celoti. MK v vabilu pravi, da “odkrito priznavamo, da celovitih rešitev in še manj konsenza o teh vprašanjih ne pričakujemo niti do sprejetja Nacionalnega programa za kulturo 2018-2025, verjamemo pa, da je razprava o tem prav tako pomembna kot odprava številnih nesorazmerij na področju kulture.”

Vabljeni.

Deli