Srečanje vsebinskih mrež o družbeni inovaciji

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije vas vljudno vabi na letno nacionalno srečanje “Družbena inovacija in nevladne organizacije”, ki bo potekalo v petek, 14. oktobra 2016, v Narodnem muzeju (Maistrova ulica 1 – vhod s ploščadi Muzejske četrti) med 9. in 13. uro.

Namen srečanja je aktivno prispevati k nastajajočemu strateškemu okvirju Slovenije do 2050, ki nastaja znotraj državnega projekta priprave nove dolgoročne Strategije razvoja Slovenije (SRS). Tema letošnjega srečanja je vloga nevladnih organizacij pri spodbujanju in razvoju družbenih inovacij.

Na srečanju bomo predstavili primere družbenih inovacij, ki so rezultat dela nevladnih organizacij in razmislili o pogojih, ki pripeljejo do trajnostnih družbenih inovacij. Vsebinske mreže bomo v nadaljevanju srečanja iskale skupne točke naših delovanj in določile nekaj ključnih družbenih inovacij, pri katerih bomo še intenzivneje medsebojno sodelovale.

Rezultati nacionalnega srečanja bodo predani Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, za uporabo v procesu nastajanja nove Strategije razvoja Slovenije. Več o celotnem projektu na www.slovenija2050.si.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite tukaj in nam s tem olajšate organizacijo dogodka.

Program srečanja si lahko preberete tukaj.

V pričakovanju srečanja in konstruktivnega razmisleka,

Vsebinske mreže nevladnih organizacij Slovenije.

Deli