Mednarodno srečanje o vrednotenju kulture

Asociacija je dobila vabilo s strani International network for contemporary performing arts (IETM), da se udeležimo dogodka, posvečenega temi vrednotenja kulture, ki bo med 7. in 8. marcem potekalo v Parizu.

Dogodek bo poskušal odgovoriti na vprašanja: Kako se uradniki, ki so zadolženi za kulturne politike na nacionalnem in lokalnih nivojih odzivajo na vse večje povpraševanje njihovih vlad za merljive dokaze o vrednosti kulture? Kako zagovarjajo potrebe po živahnemu ozračju za razvoj umetnosti, ko so politične prioritete nekje drugje? In če so učinki merljivi in izmerljivi, bodo rezultati vplivali na kulturno politiko?

Povabilu smo se odzvali, saj se nam zdi dogodek glede na objavljen program priložnost za pridobivanje novih znanj, spoznavanje trendov glede dotične teme na EU ravni, poglobljeno razumevanje dilem, ki jih vrednotenje kulture odpira ter navezavo konkretnih stikov z mednarodnimi strokovnjaki in organizacijami na področju kulturne politike (UNESCO Chair cultural policy, Budapest Observatory, KEA – committed to supporting creative and knowledge-based companies and institutions

Deli