Razpisne priložnosti (november 2019)

Foto: Nada Žgank@Bunker

V vsaki številki Kulturosfere zberemo nekaj zanimiv razpisov iz Slovenije in tujine, na katere se lahko prijavljajo nevladne organizacije in samozaposleni v kulturi.

Tokrat posebej izpostavljamo razpis za Active Citizens Fund v Sloveniji.

Domači razpisi

Odprte so prijave na razpis Active Citizens Fund v Sloveniji. Na voljo je približno 1,5 milijona evrov sredstev na področjih demokracije, človekovih pravic vključno z enakostjo spolov, socialne pravičnosti in podnebnih sprememb. Zagotovo se znotraj tega najdejo tudi kulturniki. Odprto do 11. decembra. Več informacij.

Do 25. novembra se lahko samozaposleni in nevladne organizacije s področja kulture prijavite na razpis za izbor kulturnih projektov na področju romske skupnosti. Več informacij.

Oblikovalci, pozor, Ministrstvo za kulturo do 9. decembra zbira prijave na natečaj za izbor celostne grafične podobe obeležitve 160-letnice rojstva skladatelja Huga Wolfa. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 16. decembra se lahko prijavite na britanski BE FESTIVAL, kamor vabijo uprizoritvenike, ki se ukvarjajo z vprašanji arhiva in spomina. Več informacij.

Do 15. decembra je odprt javni poziv za plačane umetniške rezidence na Reki. Ustvariti morajo javno intervencijo, predavanje ali delavnico. Več informacij.

Do 17. novembra je odprt poziv za uprizoritvenike, ki se želijo potegovati za uprizoritev na Berliner Festspiele. Iščejo uprizoritve, ki bodo naslavljale vprašanje solidarnosti v družbi z ozirom na sodobne nekonvencionalne pristope v gledališču. Več informacij.

Deli