E-posvetovanje: Standardi za specialne knjižnice

Nedavno je ministrstvo za kulturo v javno obravnavo poslalo dokument Strokovni standardi za specialne knjižnice. Tudi na področju nevladnih organizacij s področja kulture delujejo specialne knjižnice oziroma vznikajo različne iniciative, ki bi lahko vzpostavile specialne knjižnice.

Ker je pomembno, da so tovrstni dokumenti usklajeni tudi z nevladnih sektorjem in s samozaposlenimi v kulturi, smo se v Asociaciji odločili oblikovati elektronsko posvetovanje, v katerem vas pozivamo, da nam posredujete vaša stališča, pripombe in komentarje na dokument, tako da bomo lahko oblikovali kar najboljši zaključni odziv.

V Asociaciji smo se v preteklosti že odzvali na soroden dokument, ki je obravnaval delo knjižnic (Strokovna priporočila in standardi za splošne knjižnice za obdobje 2018–2028), in menimo, da mora biti tudi področje knjižničarstva oziroma knjižnic, kar se da dobro povezano z nevladnim sektorjem in vključevati predloge in poglede tudi s te strani kulturnega horizonta.

Vse, ki že vodite strokovne knjižnice in delujete kot nevladna organizacija, ali ste del zainteresirane oziroma strokovne javnosti zato vabimo, da prispevate k oblikovanju odziva na novi predlog dokumenta Strokovni standardi za specialne knjižnice.

Predlog sprememb najdete na tej povezavi.

Svoje komentarje, mnenja in pomisleke sporočite najkasneje do petka, 19. oktober 2018, na elektronski naslov info (at) asociacija.si. Vaša mnenja in predloge bomo preučili in usklajeno stališče posredovali ministrstvu za kulturo.

Deli