Razpisi v kulturi (julij 2018)

Foto: @ŠKUC
Foto@ŠKUC

V mesečnem glasilu Kulturosfera v vsaki številki poskrbimo, da ste  obveščeni o aktualnih domačih razpisih v kulturi, na katere se lahko prijavljajo samozaposleni in nevladne organizacije v kulturi.

Iz nevladnega sektorja posredujemo informacije o možnostih sodelovanja na festivalu Gibanica 2019, Zavod P.A.R.A.S.I.T.E pa razpisuje projekt za mlade umetnike do 30. leta. Aktualni so tudi razpisi JSKD, Ministrstva za javno upravo, Zavoda RS za zaposlovanje in drugi.

Do 5. oktobra je odprt razpis za Gibanico 2019, na katero lahko prijavite predstave sodobnega plesa, ki na osmi različici Gibanice še niso bile predstavljene. Več informacij.

Ministrstvo za javno upravo je objavilo poziv, s katerim bo zagotovilo sofinanciranje projektov nevladnih organizacij, izbranih na razpisih, ki so sofinancirani iz proračuna EU. Več informacij.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. razpisuje projekt za mlade umetnike do 30. leta starosti na področju intermedijskih umetnosti. Razpis je odprt do 31. avgusta. Več informacij.

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo delodajalcem, ki želijo za pol leta (subvencija 4.000 evrov) oziroma še nadaljnjega pol leta (subvencija 8.000 evrov) zaposliti brezposelne, ki so zaključili praktično usposabljanje v učnih delavnicah. Povabilo je odprto do porabe sredstev, vendar najkasneje do 27. decembra 2019. Več informacij.

Mlade dramatičarke in dramatičarji se lahko do 15. septembra prijavijo na laboratorijski niz polletnih srečanj Nova branja, ki ga organizira SNG DRAMA Ljubljana. Več informacij.

Do 6. avgusta so odprte prijave ameriškega veleposlaništva v Sloveniji za področje kulturne izmenjave med obema državama. V poštev pridejo različne dejavnosti, tudi produkcija. Več informacij.

Mladi do 29. leta, ki se želijo zaposliti v nevladnih organizacijah v kulturi, se lahko do 21. septembra prijavijo na razpis za dvigovanje kompetenc mladih v kulturi, ki ga je objavil javni sklad za kulturne dejavnosti. Več informacij.

Deli