Evro na Evro (maj 2018)

Foto: @LokalPatriot
Foto: @LokalPatriot

Rubrika Evro na evro je namenjena vsem, ki so usmerjeni v mednarodno delovanje, saj vsebuje zanimivejše tuje razpisne priložnosti v kulturi.

Tokrat posredujemo razpise s področja fotografije in ilustracije, eden od razpisov pa se fokusira na transdisciplinarno ustvarjanje. Odprt je tudi poziv platforme ASEF za mobilnost umetnic in umetnikov.

Do 13. maja se lahko fotografinje in fotografi prijavite na MonoVisions Photography Award, kjer izbirajo fotografije leta v črno-beli tehniki. Razpis predvideva tudi denarne nagrade za zmagovalce. Več informacij.

Ilustratorke in ilustratorji se lahko do 30. junija prijavijo na tekmovanje za najboljšo ilustracijo, ki jo organizira japonsko združenje ilustratorjev. Predvidene so sicer denarne nagrade, a je potrebno za prijave plačati. Več informacij.

Odprt je poziv za mobilnost umetnic in umetnikov ter kulturnih organizacij Asia-Europe Foundation – ASEF med Azijo in Evropo. Roki za prijavo so 30. maja in 30. junija. Več informacij.

Umetnice in umetniki s poudarkom na transdisciplinarnem delovanju se lahko prijavijo na rezidenčni program Pilotenkueche / international art program v Leipzigu. Ponujajo bogato predstavitev tamkajšnje umetniške scene, studio ter delno štipendijo. Rok za prijavo je 30. junij. Več informacij.

Ilustratorke in ilustratorji se lahko do 31. avgusta prijavite na razpis Nami Island Picture Book Illustration Contest 2019 za knjižne ilustracije. Prijavnine ni, za najboljše so predvidene denarne nagrade. Več informacij.

Deli