Delavnica: Kako do statusa samozaposlenega

Asociacija nadaljuje s serijo delavnic o statusu samozaposlenega v kulturi za mlade – s fokusom na vse tiste, ki se v status prijavljajo prvič. Na delavnici bomo odprli vprašanja pridobitve in upravljanja s statusom, osredotočili pa se bomo na poklice, za katere se izboražujejo študenti Filozofske fakultete.

Delavnici bosta potekali 27. in 28. februarja 2017. Naslednja serija tovrstnih izobraževanj bo potekala konec marca oziroma v začetku aprila.

Delavnico izvaja Asociacija v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze v Ljubljani.

ZAKAJ: S pridobitvijo statusa samozaposlenega v kulturi si boste lahko uredi svoj socialni, ekonomski in profesionalni položaj kot mladi ustvarjalec v polju
kulture in umetnosti.

S sodelovanjem na delavnici boste:
• Spoznali, kako najučinkoviteje do statusa,
• kako kar najbolj racionalno upravljati s pridobljenim statusom,
• spoznali osnove kulturne politike, kar je pogoj za uspešno delo pod pogoji
statusa!

ZA KOGA: Vabimo vse urednike, prevajalce, arhiviste, bibliotekarje, pedagoge, napovedovalce, arheologe, galeriste, interpretatorje kulturne dediščine, književnike (dramatike, esejiste, pesnike in pisatelje), konservatorje, kustose, lektorje, producente, scenariste in vse druge, ki vidijo svojo priložnost za ustvarjalno delo na področju kulture kot samostojni ustvarjalci v kulturi!

KDO: Izkušeni smaozaposleni, članice in člani Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.

KDAJ: ponedeljek, 27. 2. in torek 28.2. 2017,

URA: 10:00 do 12:30,

KJE: Filozofska fakulteta, Modra soba, V. nadstropje.

PRIJAVA: na neza.hlebanja@ff.uni-lj.si s pripisom ASOCIACIJA ter datumom udeležbe. Pohitite, število mest je omejeno!

Uradno vabilo lahko najdete na tej povezavi, povezavo na vsebino prejšnjih delavnic pa s klikom na to mesto.