Delavnica: Kako do statusa samozaposlenega v kulturi?

Asociacija in Mladinski svet Ajdovščina vas vabita na delavnico, ki se bo osredotočala na predstavitev statusa samozaposlenega v kulturi, pojasnila, kako ga pridobiti in ohraniti ter predstavila njegove prednosti in slabosti.

Status samozaposlenega v kulturi, pridobljen na Ministrstvu za kulturo RS , predstavlja eno temeljnih formalnih oblik dela za ustvarjalce na področju kulture. Pridobivanje statusa je formaliziran postopek, ki zahteva izpolnjevanje obrazcev, pregled ustrezne uredbe in njenih prilog ter dodajanje različnih dokazil, kar posameznikom pred odločitvijo za pridobitev statusa pogosto predstavlja precejšnjo administrativno oviro.

Miha Satler iz Asociacije bo preko spletne platforme Zoom zainteresiranim predstavil možnosti pridobivanja statusa ter naravo statusa samozaposlenega v kulturi, pa tudi trenutno politično dogajanje, vezano na omenjeni status. Delavnica je namenjena predvsem tistim, ki statusa samozaposlenega v kulturi nimajo in obenem razmišljajo o njem kot o potencialni karierni možnosti.

Na delavnici se boste seznanili tako s konkretnimi administrativnimi in formalnimi postopki, ki vas čakajo, če se odločite za status samozaposlenega v kulturi, kot tudi o ostalih vidikih, ki vam bodo v pomoč pri presoji glede tega, če je status samozaposlenega v kulturi primeren za vas in vašo lastno vizijo karierne prihodnosti.

Dogodek organizira Mladinski svet Ajdovščina, v sklopu kulturnega festivala Klementina, ki bo potekal od 29. 3. – 2. 4. 2022 in je namenjen spodbujanju kulture v občini Ajdovščina. Glavni organizator festivala je Mladinski center Hiša mladih v sodelovanju z drugimi lokalnimi organizacijami.

Delavnica bo potekala 29. marca, s pričetkom ob 18.00. Predvideno trajanje delavnice je 90 minut.

TERMIN: Torek, 29. marec 2022, 18.00–19.30
KRAJ: Dogodek bomo izvedli preko spleta, svojo udeležbo napovejte tukaj.
PREDAVATELJ: Miha Satler deluje na področju umetnosti, kulturne produkcije in zagovorništva ter je v Asociaciji, kot strokovni sodelavec, zadolžen za razreševanje pravno-formalnih in administrativnih težav samozaposlenih v kulturi v okviru servisa za samostojne ustvarjalce društva.
VSTOP PROST

Vabljeni!