Razpisi v kulturi (april 2018)

Želite proračun svoje organizacije diverzificirati in pridobiti sveža sredstva? V Kulturosferi vsak mesec zberemo najbolj zanimive domače razpisne priložnosti na področju kulture.

Mestna občina Ljubljana ima na področju kulture odprta dva razpisa in sicer enega za nevladne organizacije, ki prirejajo festivale, in drugega za kiparje. Predstavljamo še dva razpisa s strani kulturnih agencij JAK in SFC, naposled pa je tu še razpis ministrstva za kulturo za obeležitev državnih praznikov.

Do 20. aprila se lahko nevladne organizacije v kulturi prijavijo na razpis Mestne občine Ljubljana za dvoletne kulturne projekte na področju festivalov, ki jih bodo izvajalci izvajali letos in prihodnje leto. Več informacij.

Mestna občina Ljubljana je razpisala natečaj za izbor avtorske rešitve za nov spomenik Jerneju Kopitarju v Beogradu. Denarno nagrado dobita tudi drugo in tretje uvrščeni avtor/ica. Prijavite se lahko do 4. maja. Več informacij.

Do porabe sredstev oziroma najkasneje do 30. novembra 2018 se lahko prijavite na razpis Ministrstva za kulturo za sofinanciranje kulturnih projektov – obeležitev nekaterih državnih praznikov v letu 2018, katerih organizator ni država. Več informacij.

Prevajalska društva se lahko do 23. aprila prijavijo na razpis Javne agencije za knjigo RS za sofinanciranje kulturnega projekta in izvedbo dveh mednarodnih prevajalskih seminarjev za leto 2018. Več informacij.

Do 23. aprila je v teku razpis Slovenskega filmskega centra za sofinanciranje realizacije filmskih celovečercev. Več informacij.

Deli