Oslabljena nevladna kultura je osiromašena družba

foto: Simao Bessa @Galerija ŠKUC

Novinarska konferenca ob Prešernovem dnevu

V Asociaciji nadaljujemo s prakso organiziranja tradicionalne novinarske konference ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo letos potekala v ponedeljek, 14. februarja 2022 ob 10. 00 uri, v prostorih Zveze svobodnih sindikatov na Dalmatinovi 4 v Ljubljani, natančneje v veliki sejni sobi v 6. nadstropju zgradbe.

Dogajanje v preteklem in že začetem novem letu so zaznamovale številne in problematične poteze odločevalcev, zaradi katerih se stanje v nevladni kulturi izrazito slabša. Poleg tradicionalnega pregleda stanja, v katerem se nahaja nevladna kultura in ukrepov, ki bi bili v prihajajočem obdobju nujni za njeno okrepitev, se bomo letos osredotočili tudi na problematiko, ki jo je podčrtalo dogajanje ob objavi razpisa in rezultatov programskega razpisa za javne programe neodvisnih in nevladnih organizacij, ki delujejo v polju umetnosti in kulture.

O stanju na področju NVO in samozaposlenih v kulturi, pobudah in priložnostih bo skupaj s strokovnimi sodelavci društva Asociacija na konferenci spregovorilo več vidnejših predstavnikov nevladnih organizacij, ki delujejo v polju neodvisne kulture.

Vljudno vabljeni.

Za vstop je potrebno izkazati pogoje PCT.

Deli