Delavnica: Avtorske pravice za ustvarjalce

Servis za ustvarjalce_logo-08

Samozaposleni v kulturi in kreativnih industrijah se s tematiko avtorskih pravic srečujejo na različne načine, najpogosteje sicer kot avtorji, ki želijo zaščititi svoje pravice v odnosu do naročnikov avtorskega dela, in v odnosu do njegovih uporabnikov. Pri tem se pogosto dogaja, da samozaposleni ne poznajo podrobno avtorskega prava in avtorskih pravic, ki jim pripadajo, zato tudi ne uspejo iztržiti največ iz svojega avtorskega dela.

Z namenom intervencije v tovrstno situacijo pri Društvu Asociacija organiziramo delavnico, ki bo potekala v okviru Poletne šole kulturnega menedžmenta 2019, na kateri bodo predstavljene osnove avtorskega prava s perspektive samozaposlenih ustvarjalcev. Delavnico bo vodila odvetnica Urša Chitrakar.

Na delavnici bomo predstavili  temeljna pravila in definicije osnovnih pojmov avtorskega prava ter odgovorili na vprašanja, kot so:

  • kaj je avtorsko delo?
  • kdo je avtor?
  • kako nastanejo in koliko časa trajajo avtorske pravice?
  • katere avtorske pravice ima avtor?
  • kakšna so temeljna pravila glede uporabe avtorskih del?
  • kako so avtorske pravice omejene?

TERMIN: sreda, 3. julij 2019, od 11.15 – 13.00.
TRAJANJE: 1 ura in 45 minut
KRAJ:  Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (predavalnica P 216)
KOTIZACIJA: Udeležba na delavnici je brezplačna.
ROK PRIJAVE: do četrtka, 27. junija, oziroma do zapolnitve prostih mest na info@asociacija.si
PREDAVATELJICA:  Odvetnica Urša Chitrakar je specializirana za avtorske pravice, intelektualno lastnino in drugo problematiko s področja umetniške produkcije ter zabavne industrije. Med njenimi strankami so tako umetniki in njihove agencije kot založniki, filmski producenti ter oglaševalske agencije. Poleg odvetniškega dela in pravnega svetovanja predava o avtorskih pravicah ter intelektualni lastnini, občasno izvaja tudi strokovne analitične študije, vezane na tematiko avtorskih pravic in intelektualne lastnine.

Vabljene_i!

Več o Poletni šoli kulturnega menedžmenta si lahko preberete tu.

EF-banner-prva-stran

Deli