Asociacija v Novem mestu o LPK in KKS

arhiv @ DruštvoPhoton

V novomeški Galeriji Simulaker se je v sredo, 8. 12. 2021, odvila delavnica za deležnike pri pripravi Lokalnih programov kulture s poudarkom na vključenosti kulturno-kreativnega sektorja, na kateri so spregovorili tudi predstavniki društva Asociacija.

Gre za enega v seriji delavniških dogodkov na to temo, ki jih v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje organizira novomeški LokalPatriot.

Predstavnica društva Asociacije Polona Torkar je na dogodku udeležencem predstavila zakonodajno-pravni okvir priprave Lokalnih programov kulture ter spregovorila o pomembnosti uspešno izpeljanega procesa in uveljavitve dokumenta, ko gre za občinsko raven, ki naj na vseh točkah priprave vključuje nevladne organizacije ter druge ustvarjalce, delujoče v lokalnem kulturno-kreativnem sektorju. V okviru predstavitve je predstavila tudi dognanja različnih raziskav, tudi tiste, ki jo je na temo pogojev za delovanje profesionalnih NVO v lokalnih okoljih pripravilo društvo Asociacija

Na dogodku so se udeleženci seznanili tudi s procesom priprave LPK v Novem mestu ter Murski Soboti.

Deli