Čestitke vsem kulturnicam in kulturnikom

Drage kolegice in kolegi, v zadnjih tednih je naš skupen boj za boljše pogoje ustvarjanja in delovanja na neodvisni sceni ponovno privihral iz getoiziranega polja, v katerega bi nas radi potisnili odločevalci.

S skupnimi močmi smo dokazali ne le da v nemogočih pogojih produciramo izjemne kvalitativne presežke, temveč tudi to, da v imenu entuziazma in iskrene želje po ustvarjanju ne mislimo žrtvovati naše socialne eksistence ter profesionalnih pogojev delovanja.

Danes, ko ste ponovno odprli vrata svojih prostorov, se podali na odre in v dvorane, ko ponovno delate navkljub temu, da ni jasno, kdo, in če sploh, bo plačal elektriko v vašem vadbenem prostoru, vaš honorar na koncu meseca, ali poskrbel za to, da bomo vsi lahko še naprej imeli bogatejša življenja zaradi vaših umetniških presežkov, ki jih producirate na dnevni ravni, vam želimo iz ekipe Asociacije reči zgolj: HVALA! Hvala, da se še naprej trudite in se ne vdate.

Mi si bomo še naprej po svojih najboljših močeh prizadevali, da skupaj izboljšamo pogoje delovanja za nevladne organizacije in samostojne ustvarjalke in ustvarjalce v kulturi. Za boljšo umetnost! Veselimo se vaših dosežkov in ponosni smo, da smo del iste družine.

Ekipa Asociacije.

Deli