Pogovor o prihodnosti dela – tudi v kulturi

Foto: Nejc Saje@Maska

Ob svetovnem dnevu pravičnosti se bo strokovna vodja Asociacije Anela Bešo udeležila konference “Prihodnost dela – socialna in pravna varnost. Konferenca bo potekala v ponedeljek, 20. februarja 2017, od 16:00 dalje v prostorih Poligona (Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana).

Na njej bodo obravnavali družbene, socialne in politične spremembe, ki se nam obetajo zaradi tehnološke in digitalne revolucije.

Udeleženci se bodo med drugim vprašali, kakšne bodo nove oblike dela, kako se bo spremenila organizacija dela, kaj bo prineslo skrajševanje delovnega časa, je tudi v Sloveniji čas za skrajševanje delovnega časa, kako lahko zagotovimo pravičnejšo prerazporeditev ustvarjenega in kako naj se opredelimo do UTD.

Sodelovali bodo:

dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
dr. Ania Skrzypek, višja znanstvena sodelavka FEPS
Peter Pogačar, državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
dr. Andraž Teršek, Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem
dr. Rudi Klanjšek, Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru
Anela Bešo, Društvo Asociacija
Marko Grobelnik, nacionalni glasnik digitalnih tehnologij (preko skypa)
Simona Štravs, predsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije

Registracija udeležencev in udeleženk se bo začela ob 15.40.

Orgnaizatorji Društvo Progresiva in Foundation For European Progressive Studies (FEPS) prosijo, da prisotnost potrdite na elektronski naslov: info@progresiva.si.

Konference se bo nadaljevala z naslovom: Prihodnost dela in ekonomija souporabe, ki jo bodo v sodelovanju s Friedrich Ebert Stiftungom Zagreb pripravili v ponedeljek, 20. marca 2017.

Na tej povezavi najdete tudi Facebook dogodek.