Razpisne priložnosti (januar 2021)

V Kulturosferi tudi v letošnjem letu nadaljujemo z mapiranjem razpisnih priložnosti za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi.

Med domačimi razpisi opozarjamo na enoletne projektne razpise Ministrstva za kulturo, med tujimi pa se ponujajo predvsem različne plačane umetniške rezidence.

Domači razpisi

Ministrstvo za kulturo je objavilo enoletni projektni razpis na področju uprizoritvenih umetnosti za leto 2021. Prijavite se lahko do 22. januarja. Več informacij.

Do 22. januarja se lahko prijavite na enoletni projektni razpis Ministrstva za kulturo na področju vizualnih umetnosti. Več informacij.

Do 22. januarja se lahko prijavite na enoletni projektni razpis Ministrstva za kulturo na področju glasbenih umetnosti. Več informacij.

Do 22. januarja je odprt razpis za štipendije samozaposlenim v kulturi, ki ga je razpisalo Ministrstvo za kulturo. Več informacij.

Do 31. januarja se lahko mladi prijavite na nagradni natečaj za eseje na temo kohezije v sklopu projekta Govoriš kohezijsko, ki ga prirejata CNVOS in Radio Študent 89,3 MHz. Več informacij.

Tuji razpisi

Do 21. februarja se lahko kulturne organizacije prijavijo na shemo, ki z mikrodonacijami podpira trajnost v kulturi. Več informacij.

Do 1. februarja se lahko prijavite na rezidenco v nizozemskem Rotterdamu. Iščejo vizualne umetnike in dizajnerje, ki jih zanima delo v polju digitalne umetnosti. Več informacij.

Do 31. januarja so odprte prijave za rezidenco v Nemčiji z mesečno štipendijo 2.300 evrov. Iščejo ustvarjalce in ustvarjalke, ki se ukvarjajo z umetnostjo na radiu. Več informacij.

Ne spreglejte poziva za rezidenco za slovenske umetnice in umetnike, ki omogoča izbor za nastanitev in delo na Slovaškem, Sloveniji ali v Palestini. Do 31. januarja. Več informacij.

Do 28. januarja so odprte prijave za umetniške rezidence, s finančno podporo med 5 in 30 tisoč evri. Iščejo ustvarjalke in ustvarjalce, ki se na polju intermedije ukvarjajo s prečenjem umetnosti, tehnologije in demokracije. Več informacij.

Opomnik: še do 22. januarja je odprt poziv umetnicam in umetnikom za sodelovanje na Wienwoche, ki bo potekal na polju intersekcionalizma pod naslovom Back to normality. Več informacij.

Do 31. januarja je odprt poziv za mlade sodobne plesalke in plesalce, ki bi želeli sodelovati na Tanssin Aika – festivaali na Finskem. Več informacij.

Do 31. januarja se lahko prijavite na umetniške rezidence za striparje v Lyonu, Bruslju, Barceloni ali Kendalu. Predvidena je tudi štipendija. Več informacij.

Do 1. februarja so odprte prijave za uprizoritvene umetnike in umetnice, ki se želijo predstaviti na Cipru. Več informacij.

Do 31. januarja so odprte prijave za sodobnoplesne koreografe in koreografinje, ki se želijo udeležiti rezidenc v Nemčiji. Več informacij.

Priložnost za plačane rezidence kuratork in kuratorjev v Barceloni. Prijave do 1. februarja. Več informacij.

Do 1. februarja je odprta mentorska shema za glasbene profesionalce, ki želijo internacionalizirati svoje delo. Več informacij.

Priložnost za fotografe in fotografinje: še do 31. januarja so odprti pozivi za rezidenco na Švedskem. Več informacij.

Deli