Video posvetovalnica: Koronavirus in ustvarjalci no.1

Video posvetovalnica: Koronavirus in ustvarjalci

PO IZTEKU VIDEA ODGOVARJAMO NA VAŠA VPRAŠANJA POD NJIM V ŽIVO!Več o projektu:Društvo Asociacija v sodelovanju s Center za kreativnost pri MAO Slovenija organizira video posvetovalnico z Juretom Novakom.V okviru projekta Obveznosti, možnosti in priložnosti želimo nasloviti tudi aktualne zakonodajne spremembe, ki jih vlada sprejema za namen omilitve posledic epidemije COVID-19. V video posvetovalnici, ki bo potekala vsak četrtek, bomo predstavili nekatere zadnje pridobljene odgovore na najbolj pogosta vprašanja ustvarjalk in ustvarjalcev, seveda pa bomo odgovarjali tudi na nova vprašanja oziroma skušali do naslednjega srečanja s pomočjo pravnikov in institucij poiskati pravi odgovor.V prvi video posvetovalnici se posvečamo predvsem izjavi oziroma obrazcu na eDavkih, da zaradi epidemije novega korona virusa ne morete opravljati dejavnosti ali jo opravljate v bistveno zmanjšanem obsegu. Poleg tega pa se bomo posvetili še nekaterim drugim pogostim vprašanjem ustvarjalk in ustvarjalcev, s katerimi se obračate na nas.PREDAVATELJ: Jure Novak je avtor, režiser in performer. S (kulturnimi) politikami se ukvarja vsaj že desetletje, med drugim kot kolumnist, podpredsednik Društva gledaliških režiserjev, član komisij in dialoških skupin na Ministrstvu za kulturo in v okviru društva Asociacija.Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Objavil/a Društvo Asociacija dne Četrtek, 16. april 2020

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na video posvetovalnico z Juretom Novakom.

V okviru projekta Obveznosti, možnosti in priložnosti želimo nasloviti tudi aktualne zakonodajne spremembe, ki jih vlada sprejema za namen omilitve posledic epidemije COVID-19. V video posvetovalnici, ki bo potekala vsak četrtek, bomo predstavili nekatere zadnje pridobljene odgovore na najbolj pogosta vprašanja ustvarjalk in ustvarjalcev, seveda pa bomo odgovarjali tudi na nova vprašanja oziroma skušali do naslednjega srečanja s pomočjo pravnikov in institucij poiskati pravi odgovor.

V prvi video posvetovalnici, ki bo potekala v četrtek 16.04. ob 17:00 na Facebook kanalu, se bomo posvetili predvsem izjavi oziroma obrazcu na eDavkih, da zaradi epidemije novega korona virusa ne morete opravljati dejavnosti ali jo opravljate v bistveno zmanjšanem obsegu.

Poleg tega pa se bomo posvetili še nekaterim drugim pogostim vprašanjem ustvarjalk in ustvarjalcev, s katerimi se obračate na nas in sicer:

– Kako samozaposleni uveljavljajo mesečni temeljni dohodek, opredeljen v mega protikoronskem zakonu, in kaj vse se upošteva pri ugotavljanju izpada dohodka?

– Kako je z upravičenostjo do temeljnega dohodka za samozaposlene, ki so delno zaposleni in kako je s tistimi, ki so dejavnost odprli v leto 2019?

-Od katerega dne začnejo teči obresti za vračilo pomoči v primeru, da FURS ugotovi, da je bila izjava, »da zaradi epidemije COVID-19 ne more opravljati dejavnosti ali jo opravlja v bistveno zmanjšanem obsegu«, neresnična?

TERMIN: 16. april 2020, s pričetkom ob 17:00

POVEZAVA: Live stream bo objavljen na Facebook-u Asociacije (https://www.facebook.com/drustvoasociacija/).

TRAJANJE: 45 min.

KOTIZACIJA: Udeležba na video konferenci je brezplačna.

PREDAVATELJ: Jure Novak je avtor, režiser in performer. S (kulturnimi) politikami se ukvarja vsaj že desetletje, med drugim kot kolumnist, podpredsednik Društva gledaliških režiserjev, član komisij in dialoških skupin na Ministrstvu za kulturo in v okviru društva Asociacija.

Vabljeni!

Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Deli